Рецепт найсмачніших дерунів з грибами і сиром

27 квітня 2020, 17:48
Готуємо апетитні картопляні деруни

Деруни з картоплі і кабачків

Смачні та апетитні картопляні деруни – популярна гаряча закуска. Щоб їх приготувати, сиру картоплю натирають на дрібній тертці, обов'язково змішуючи її з подрібненим луком.

У картопляну масу іноді додають м'ясний фарш, смажений бекон або віджатий сир. Ми пропонуємо зробити деруни з печерицями та твердим сиром.

Реклама

Картопляні деруни з грибами і сиром

Деруни з грибами

Час приготування:

Реклама
  • 20 хвилин

Калорійність:

  • 107 ккал на 100 г

Складові:

  • 150 г свіжих печериць
  • 100 г сиру
  • 3 картоплини
  • 1 яйце
  • 2 ст. л. борошна
  • 1 ч. л. солі
  • Щіпка меленого перцю
  • Рослинна олія – для смаження

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Гриби добре помити і нарізати дрібними кубиками. Додати тертий сир.
  2. Картоплю почистити і натерти на тертці. Добре промити холодною водою через друшляк терту картоплю, змивши зайвий крохмаль.
  3. У миску додати яйце, дрібку меленого чорного перцю і половину чайної ложки солі.
  4. Додати віджату картоплю і перемішати. Всипати борошно і ще раз добре перемішати масу.
  5. Сформувати невеликі деруни. Викласти на сковороду з розігрітою олією і обсмажити з двох сторін до рум'яної скоринки.

Як подавати деруни

Подавайте картопляні деруни гарячими разом зі сметаною і нарізаною зеленню.

Дивіться відео, як приготувати картоплю на мангалі:

Нагадаємо, раніше ми розповідали, чим корисний картопля для здоров'я. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом смачної картопляної запіканки з фаршем .