Рецепт різотто з лисичками, білим вином і вершками

15 вересня 2019, 11:20
Готуємо італійське різотто з грибами

Ризото з лисичками і вершками

Різотто – найпоширеніша страва Північної Італії. Її обов'язкові інгредієнти – середньозерний рис і біле сухе вино.

Дивіться відео, як приготувати рис з креветками:

Реклама

Різотто готують з різними добавками: м'ясом, рибою, овочами, морепродуктами, грибами. Ми рекомендуємо вам осінній рецепт різотто з лисичками, вершками і пармезаном.

Різотто з лисичками і вершками

Реклама

Час приготування:

  • 45 хвилин

Калорійність:

  • 118 ккал на 100 г

Складові:

Реклама
  • 50 мл оливкової олії
  • 1 цибулина
  • 2 гілочки чебрецю
  • 2 зубчики часнику
  • 100 мл білого сухого вина
  • 250 г рису
  • 500 мл грибного або овочевого бульйону
  • 100 мл вершків 20%
  • 50 г пармезану
  • 500 г лисичок

Спосіб приготування:

  1. Часник очистити і роздавити плоскою стороною ножа.
  2. Лисички перебрати, помити і обсушити.
  3. Обсмажити гриби на розпеченій оливковій олії до легкої золотистої скоринки разом з чебрецем і часником. Прибрати чебрець і часник, довести лисички до готовності.
  4. Цибулю почистити і нарізати дрібними кубиками. Обсмажити цибулю до прозорості, додати рис. Готувати, поки рис не почне ставати прозорим.
  5. Додати біле вино і випарувати алкоголь. Потім невеликими порціями вливати бульйон, кожен раз дозволяючи йому просочитися.
  6. Коли рис буде майже готовий, влити вершки, посипати тертим пармезаном. Посолити і поперчити за смаком.
  7. Додати смажені лисички і прогріти.
  8. Подавати різотто відразу після приготування, за бажанням посипавши додатковою порцією пармезану.

Як вибрати рис для різотто

Справжнє різотто можна приготувати тільки з певних сортів рису. Найкраще підійдуть італійські: арборіо, карнаролі і віалоне нано. Вони надають страві необхідну текстуру і не розварюються, вбираючи велику кількість вологи.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом різотто з креветками.