Ризото з лисичками і вершками
Різотто – найпоширеніша страва Північної Італії. Її обов'язкові інгредієнти – середньозерний рис і біле сухе вино.
Дивіться відео, як приготувати рис з креветками:
Різотто готують з різними добавками: м'ясом, рибою, овочами, морепродуктами, грибами. Ми рекомендуємо вам осінній рецепт різотто з лисичками, вершками і пармезаном.
Різотто з лисичками і вершками
Час приготування:
- 45 хвилин
Калорійність:
- 118 ккал на 100 г
Складові:
- 50 мл оливкової олії
- 1 цибулина
- 2 гілочки чебрецю
- 2 зубчики часнику
- 100 мл білого сухого вина
- 250 г рису
- 500 мл грибного або овочевого бульйону
- 100 мл вершків 20%
- 50 г пармезану
- 500 г лисичок
Спосіб приготування:
- Часник очистити і роздавити плоскою стороною ножа.
- Лисички перебрати, помити і обсушити.
- Обсмажити гриби на розпеченій оливковій олії до легкої золотистої скоринки разом з чебрецем і часником. Прибрати чебрець і часник, довести лисички до готовності.
- Цибулю почистити і нарізати дрібними кубиками. Обсмажити цибулю до прозорості, додати рис. Готувати, поки рис не почне ставати прозорим.
- Додати біле вино і випарувати алкоголь. Потім невеликими порціями вливати бульйон, кожен раз дозволяючи йому просочитися.
- Коли рис буде майже готовий, влити вершки, посипати тертим пармезаном. Посолити і поперчити за смаком.
- Додати смажені лисички і прогріти.
- Подавати різотто відразу після приготування, за бажанням посипавши додатковою порцією пармезану.
Як вибрати рис для різотто
Справжнє різотто можна приготувати тільки з певних сортів рису. Найкраще підійдуть італійські: арборіо, карнаролі і віалоне нано. Вони надають страві необхідну текстуру і не розварюються, вбираючи велику кількість вологи.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом різотто з креветками.