Шоколадний десерт / Фото: Pinterest
Шоколадна панна котта – відмінна альтернатива торту на святковому столі. Це легкий, повітряний десерт, який готується з доступних інгредієнтів: шоколаду, вершків та желатину. Щоб надати десерту пікантну нотку, ми радимо додати трохи лимонної або апельсинової цедри.
Панна котту зазвичай подають разом c ягодами, фруктами і солодким соусом. Правильно приготовлений десерт має оксамитову текстуру і тане в роті.
Шоколадна панна котта
Час приготування:
- більше 3-х годин
Калорійність:
- 178 ккал на 100 г ⠀
Інгредієнти: ⠀
- 350 мл вершків 20%
- 1 ст. л. дрібно натертої цедри лимона
- 8 ст.л. теплої води
- 100 г чорного шоколаду
- 8 г порошкового желатину
Спосіб приготування:
- Розвести желатин в столовій ложці води і дати набрякнути. Через п'ять хвилин додати до нього воду, що залишилася, і ретельно розмішати.
- Натерти шоколад на крупній тертці.
- Налити в сотейник вершки і поставити на плиту на невеликий вогонь. Через кілька хвилин додати туди лимонну цедру і шоколад. Ретельно перемішати, а потім знову нагріти. Коли шоколад розтане, відразу ж прибрати сотейник з плити.
- Перемішати масу в сотейнику, додати в неї желатин і знову перемішати.
- Готову суміш розлити по формах, дати їй охолонути при кімнатній температурі близько 10 хвилин, а потім поставити в холодильник на дві години.
Як дістати панна котту з формочок
⠀
Опустити ємності з десертом на 15 секунд в гарячу воду, а потім акуратно витрусити з формочок. Прикрасити тертим шоколадом або какао. Можна доповнити десерт свіжими ягодами полуниці.
Дивіться відео, як приготувати шоколадний мус:
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати йогуртову панна котту з ягідним кремом . "Сьогодні" також ділилися рецептом малинової панна котти .