Рецепт простої шоколадної панна котти в формочках

25 березня 2020, 18:22
Готуємо знаменитий італійський десерт з шоколадно-лимонним смаком

Шоколадний десерт / Фото: Pinterest

Шоколадна панна котта – відмінна альтернатива торту на святковому столі. Це легкий, повітряний десерт, який готується з доступних інгредієнтів: шоколаду, вершків та желатину. Щоб надати десерту пікантну нотку, ми радимо додати трохи лимонної або апельсинової цедри.

Читайте також:

Реклама

Панна котту зазвичай подають разом c ягодами, фруктами і солодким соусом. Правильно приготовлений десерт має оксамитову текстуру і тане в роті.

Шоколадна панна котта

Шоколадний десерт / Фото: Pinterest

Реклама

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Калорійність:

  • 178 ккал на 100 г ⠀

Інгредієнти: ⠀

Реклама
  • 350 мл вершків 20%
  • 1 ст. л. дрібно натертої цедри лимона
  • 8 ст.л. теплої води
  • 100 г чорного шоколаду
  • 8 г порошкового желатину

Спосіб приготування:

  1. Розвести желатин в столовій ложці води і дати набрякнути. Через п'ять хвилин додати до нього воду, що залишилася, і ретельно розмішати.
  2. Натерти шоколад на крупній тертці.
  3. Налити в сотейник вершки і поставити на плиту на невеликий вогонь. Через кілька хвилин додати туди лимонну цедру і шоколад. Ретельно перемішати, а потім знову нагріти. Коли шоколад розтане, відразу ж прибрати сотейник з плити.
  4. Перемішати масу в сотейнику, додати в неї желатин і знову перемішати.
  5. Готову суміш розлити по формах, дати їй охолонути при кімнатній температурі близько 10 хвилин, а потім поставити в холодильник на дві години.

Як дістати панна котту з формочок

Опустити ємності з десертом на 15 секунд в гарячу воду, а потім акуратно витрусити з формочок. Прикрасити тертим шоколадом або какао. Можна доповнити десерт свіжими ягодами полуниці.

Дивіться відео, як приготувати шоколадний мус:

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати йогуртову панна котту з ягідним кремом . "Сьогодні" також ділилися рецептом малинової панна котти .