Рецепт приголомшливої м'ясної лазаньї від Джеймі Олівера

23 травня 2019, 19:30
Щоб приготувати лазанью, вам знадобляться спеціальні листи з тіста

Джеймі Олівер готує лазанью з фаршем і беконом Фото: instagram.com/jamieoliver

Правильно приготовлена ​​лазанья – ​​одна з найулюбленіших страв італійської кухні в світі. Але є велика різниця між справжньою лазаньєю і тим замороженим продуктом, що ви купуєте в магазині.

Дивіться відео, як приготувати пасту з куркою та медом:

Реклама

Приголомшливо смачна м'ясна лазіння за рецептом знаменитого британського шефа Джеймі Олівера – прекрасний варіант для святкової вечері. Бекон і селера надають страві дуже пікантну нотку. Ви можете купити готові листи лазаньї і зробити тісто для пасти самостійно

Лазанья від Джеймі Олівера

Реклама
Лазанья з фаршем Фото: depositphotos.com

Інгредієнти:

  • 350 г яловичого фаршу
  • 2 скибочки копченого бекону
  • 150 г сушених листів для лазаньї
  • 700 мл молока
  • 75 г сиру пармезан
  • 1 велика червона цибулина
  • 1 часточка часнику
  • 1 морква
  • 1 пучок селери
  • 2 лаврові листки
  • 1 гілочка свіжого розмарину
  • 200 мл червоного вина
  • 600 г томатів у власному соку (консервованих помідорів)
  • 1,5 ст.л просіяного борошна
  • 2 щіпки меленого мускатного горіха
  • 125 г сиру моцарелла
  • 2 маленьких шматочки вершкового масла
  • оливкова олія
  • морська сіль і чорний перець

Читайте також:

Рецепт приготування:

Реклама
  1. Заздалегідь розігрійте духовку до 180 градусів.
  2. Вилийте молоко в маленьку каструлю, додайте лаврові листи і маленьку щіпку солі і перцю. Помістіть на плиту з високою температурою і доведіть до кипіння – це займе приблизно 5 хвилин.
  3. Крупно наріжте бекон. Почистіть і крупно наріжте червону цибулю, часник і моркву. Помийте і крупно наріжте селеру. Потім додайте все це в кухонний комбайн.
  4. Помістіть велику каструлю або сотейник на середню температуру і налийте в неї трохи оливкового масла.
  5. Подрібніть бекон і овочі в кухонному комбайні на дрібні шматочки, потім висипте в гарячу каструлю. Готуйте близько 10 хвилин, іноді перемішуючи, при готовності вся маса повинна розм'якшитись.
  6. Не забудьте про молоко, воно може википіти за лічені секунди, тому як тільки воно почне закипати (пузиритися), відразу зніміть його з плити.
  7. Відірвіть листя розмарину від стебел і додайте в каструлю з обсмаженими овочами і беконом.
  8. Коли овочі будуть обсмаженими і м'якими, додайте в каструлю м'ясний фарш для лазаньї. Смажте протягом 10 хвилин або поки фарш повністю не приготується. Не забувайте розбивати грудочки дерев'яною лопаткою.
  9. Тепер додайте вино і консервовані помідори. Якщо вийшло занадто густо, можна долити трохи води. Приправте соус хорошою дрібкою солі і перцю, інакше лазанья може вийти прісною.
  10. Підвищіть температуру плити і доведіть до кипіння, потім випарте зайву вологу на середній температурі протягом 30 хвилин. Не забувайте перемішувати.
  11. В іншій маленькій каструлі розтопіть вершкове масло на середній температурі. Потім додайте борошно і змішайте з маслом, щоб вийшла паста. Потім додайте гаряче молоко по ложечці. Перемішуйте кожен раз, перш ніж додати наступну ложку.
  12. Коли ви додасте все молоко, видаліть лаврові листи і варіть соус бешамель на повільному вогні протягом 5 хвилин на дуже низькій температурі.
  13. Не забувайте стежити за соусом болоньєзе: якщо вам здається, що він стає занадто густим, додайте трохи води.
  14. Дрібно натріть більшу частину сиру пармезан в соус бешамель, додайте дрібку солі, перцю і мускатний горіх. Добре перемішайте.
  15. Змастіть оливковою олією жаростійку форму для випічки, потім розкладіть одну третину соусу болоньєзе рівномірно по основі страви. Зверху покладіть листи для лазаньї, вони не повинні накладатися один на одного.
  16. Тепер вилийте одну третину соусу бешамель в форму, потім покладіть ще два шари лазаньї точно також, закінчивши заключним шаром соусу бешамель. Порвіть сир моцарелла і покладіть зверху, потім дрібно натріть залишився пармезан.
  17. Посипте дрібкою солі, перцю і мускатного горіха. Накрийте фольгою і готуйте в гарячій духовці протягом 30 хвилин.
  18. Коли час закінчиться, приберіть фольгу і готуйте ще протягом 15-20 хвилин за рецептом або до золотистої скоринки і бульбашок.
  19. Подавайте приготовлену лазанью в формі для випікання прямо посеред столу разом з великою мискою овочевого салату.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом рибної лазаньї від Джеймі Олівера.