Рецепт пісного десерту: запечені яблука із сухофруктами і ягідним соусом

20 листопада 2018, 09:00
Навіть під час посту можна порадувати себе смаколиками

Запечене яблуко з начинкою Фото: Valeria_aksakova / Freepik

РРіздвяний піст щороку стартує 28 листопада і триває до 6 січня. Впродовж усього цього періоду православні християни не вживають в їжу м'ясо, молочні продукти, яйця і алкоголь. Але якщо ви не можете уявити своє життя без солодкого, приготуйте смачний, а головне – абсолютно пісний десерт. 

Запечені яблука з курагою і ягідним соусом

Реклама

Інгредієнти на 1 порцію:

  • 1 велике яблуко
  • 1 ст. л. кураги
  • 1 ст. л. родзинок
  • 1 ст. л. меду
  • 80-100 г замороженої малини
  • 30-40 г замороженої вишні
  • 1 ст. л. цукру

Рецепт приготування:

  1. Яблуко помити і акуратно вирізати серединку, залишивши дно. Кришечку можна також зберегти і накрити яблуко під час випічки.
  2. Залити окропом ізюм на 10-15 хвилин, злити рідину. Додати окремо запарену і нарізану курагу, заправити медом.
  3. Наповнити яблуко отриманою сумішшю. Проколоти його з усіх боків шпажкою, інакше при випіканні шкірка лопне і злізе.
  4. Запікати в духовці при температурі 200 C впродовж 10-15 хвилин.
  5. Для соусу вишню без кісточок розморозити.
  6. Злити сік, малину відварити з цукром, протерти через сито, додати вишню, перемішати.
  7. Покласти яблуко на блюдо і прикрасити соусом. За бажанням посипати цукровою пудрою і мигдальною стружкою.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився кращими рецептами яблучної шарлотки. Ми також розповідали, як приготувати пісний яблучний пиріг від Марти Стюарт. Також ми писали, як спекти мигдальне печиво.

Реклама

Дивіться відео, як приготувати німецький яблучний панкейк з корицею: