Рецепт пікантного салату з яблуками, морквою і селерою

17 березня 2020, 10:34
Готуємо вітамінний весняний салат

Салат з морквою і яблуком

Всього одне тонкий стебло селери містить 6-7% від добової дози вітамінів А і С і велика кількість вітамінів В1, В2, К і РР. Багата селера і іншими корисними речовинами: залізом, калієм, магнієм, фосфором, фолієвою кислотою, каротином, фітонцидами і флавоноїдами.

Читайте також:

Реклама

Салат із селери c яблуком, морквою і горіхами допомагає впоратися з відчуттям голоду і дає заряд енергії на весь день.

Салат з яблуком, морквою і селерою

Салат з морквою і яблуком

Реклама

Час приготування:

  • 20 хвилин

Калорійність:

  • 78 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Реклама
  • Корінь або стебла селери – 200 г
  • Морква – 1 шт.
  • Велике яблуко – 1 шт.
  • Часник – 1-2 зубчики
  • Натуральний йогурт – 100 г
  • Цукор – 1 щіпка
  • Грецькі горіхи – жменя
  • Сік одного лимона
  • Сіль, запашний перець – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Моркву, селера і яблуко почистити і помити.
  2. Моркву натерти на крупній тертці.
  3. Яблуко нарізати кубиками, кореневу селеру натерти. Якщо ви використовуєте стеблову селера, тонко її наріжте.
  4. Волоські горіхи крупно нарубати, за бажанням підсушити на сковороді без олії.
  5. Полити салат лимонним соком, додати йогурт, сіль, цукор і мелений перець. Видавити часник.
  6. Добре перемішати інгредієнти.

Корисна порада

Салат можна заправити не йогуртом, а оливковою олією або майонезом.

Дивіться відео, як приготувати смачний вершковий салат:

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати детокс-коктейль з селерою . "Сьогодні" також ділилися рецептом крем-супу з курки з селерою .