Рецепт на Великдень: сметанний кекс з сушеною вишнею і їстівними квітами

14 квітня 2019, 07:55
Святкова випічка від Даші Малахової

Сметанний кекс з в'яленою вишнею і цукровою глазур'ю – це дуже смачно. А якщо прикрасити його справжніми їстівними квітами, то вийде чудовий десерт на Великдень.

Кекс з вишнею і їстівними квітами

Реклама

Інгредієнти:

  • 3 яйця
  • 150 г цукру
  • 150 мл сметани
  • 1 ч. ложка розпушувача
  • 2 склянки борошна
  • 4 ст. ложки оливкової олії
  • Вершкове масло для змащування форми
  • 100 г сушеноі вишні

Для глазурі:

  • 150 г цукрової пудри
  • Лимонний сік
  • Їстівні квіти

Читайте також:

Реклама

Рецепт приготування:

  1. Яйця збийте з цукром. Додайте сметану і оливкову олію.
  2. Просійте в суміш борошно і розпушувач.
  3. Сушену вишню злегка присипте борошном і додайте в тісто.
  4. Форму для кексу змастіть вершковим маслом, присипте борошном і заповніть тестом. Випікайте в духовці протягом 40 хвилин при температурі 170 С.
  5. Кекс трохи остудіть. Дістаньте з форми і полийте глазур'ю, змішавши цукрову пудру і лимонний сік. Прикрасьте різнокольоровими їстівними квітами.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати великодній кекс з родзинками і горіхами. "Сьогодні" також ділились рецептом великодніх пряників з глазур'ю.

Дивіться відео, як приготувати мармуровий кекс:

Реклама