Рецепт легкого французького десерту: клафуті з полуницею в духовці

20 травня 2020, 09:01
Тісто для клафуті дуже схоже на млинцеве

Клафуті з полуницею

Класичний клафути роблять виключно з вишнею, але існують рецепти з яблуками, персиками, малиною і сливою. Ця приголомшлива французька страва одночасно нагадує пиріг, омлет і млинці з начинкою.

Ми пропонуємо приготувати клафуті в духовці з полуницею і ваніллю. Можливо, цей варіант стане вашим улюбленим.

Реклама

Клафуті з полуницею в духовці

Клафуті з полуницею

Час приготування:

Реклама
  • 1 година

Калорійність:

  • 162 ккал на 100 г

Складові:

  • 3 ст.л. цукру
  • 3 ст.л. + 1/2 ч.л. борошна
  • 1 яйце
  • Дрібка солі
  • 4 ст.л. вершків
  • 4 ст.л. молока
  • 1/2 ч.л. ванильної есенції
  • Полуниця
  • Цукрова пудра
  • Масло і цукор – для посипання форми

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Духовку нагріти до 180 °С.
  2. Змастити маслом невелику нероз'ємну форму для випікання (або кілька керамічних форм), посипати борошном, зайву муку витрусити.
  3. У мисці злегка збити яйце, додати сіль, цукор, перемішати. Додати молоко, вершки, ваніль, все перемішати, але не збивати. Всипати борошно і акуратно перемішати.
  4. На дно форми викласти нарізану полуницю в один шар, зверху залити молочно-яєчною сумішшю.
  5. Запікати 30-40 хвилин. Дістати клафуті з духовки і за бажанням посипати цукровою пудрою.

Дивіться відео, як спекти перевернутий французький пиріг з яблуками:

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом простого полуничного пирога в мультиварці. Сьогодні.Lifestyle також писали, як спекти пісочний полуничний пиріг з хрусткою крихтою.