Рецепт до чаю: пісочний тарт з лимонним кремом і меренгою

8 травня 2018, 14:03
Тарт – особливий різновид відкритого французького пирога

Лимонна меренга Фото: depositphotos.com

Цей десерт став дуже популярним завдяки фільму "Тост". Хрустке пісочне тісто, кисло-солодкий лимонний курд і повітряні хмарки солодкої меренги не залишать вас байдужими.

Тарт з лимонним курдом і меренгою

Реклама

Складові::

  • 300 г борошна
  • 180 г вершкового масла
  • 90 г цукру
  • сіль
  • 1 яйце
  • 120 мл лимонного соку
  • 30 мл води
  • 100 г цукру
  • 3 яичных желтка
  • 15 г крахмала
  • 2 яєчних білка
  • 60 г цукрової пудри

Рецепт приготування:

  1. Просіяти в миску борошно, додати 170 г нарізаного вершкового масла і розтерти руками на крихту. Потім додати 90 г цукру, 1 яйце і сіль. Замісити тісто і загорнути його в харчову плівку. Покласти в холодильник на півгодини.

    Реклама
  2. Приготувати лимонний курд. Збити жовтки, лимонний сік, воду, 100 г цукру, 10 г вершкового масла і крохмаль. Поставити миску з лимонно-яєчної сумішшю на парову баню і варити до загустіння, часто помішуючи. Цей процес займе 7-10 хвилин. У результаті має вийде однорідна маса з консистенцією, трохи щільнішою, ніж як у згущеного молока. У процесі запікання крем загусне.
  3. Розкачати охолоджене пісочне тісто, викласти його у форму і наколоти виделкою. Поставити випікатися при 180 градусах протягом 10-15 хвилин. Тісто має злегка схопитися, але не зарум'янюватися.
  4. Додати в тартинку лимонний курд і запікати ще 10-15 хвилин, поки він не загусне
  5. Збити яєчні білки в пишну піну. Всипати просіяну цукрову пудру і збити до стану стійких піків.
  6. Прикрасити готовий тарт меренгою, за бажанням підсмажити її пальничкою і підрум'янити в духовці, включивши гриль.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати ідеальне пісочне тісто. Сайт "Сьогодні" також розповідав, як приготувати смачний пиріг з абрикосами і горіхами. Крім цього, ми ділилися рецептом яблучного пирога зі сметаною заливкою.

Дивіться відео, як приготувати тістечка з лимонною начинкою: