Рецепт фритати з літніми овочами на сковороді

7 липня 2020, 12:10
Фритата – це італійський омлет з овочами

Фритата зі сніданком

Фритата – це італійська страва, а саме омлет з добавками: овочами, зеленню, м'ясом, різними видами сиру. Фритату зазвичай готують на плиті на маленькому вогні, після чого ставлять в духовку (з функцією верхнього вогню) або накривають сковороду кришкою і так доводять до готовності.

Ми поділимося рецептом літньої фритати з помідорами, цукіні, солодким перцем і базиліком. Краще доповнення до неї – свіжий хліб і соус песто.

Реклама

Фритата з овочами на сковороді

Фритата зі сніданком

Час приготування:

Реклама
  • 30 хвилин

Калорійність:

  • 136 ккал на 100 г

Складові:

  • 6 яєць
  • 1 перець червоний солодкий
  • 1 цукіні жовтий або зелений (близько 300 г)
  • 200 г дрібних помідорів
  • 1 качан кукурудзи
  • Пучок базиліка
  • 2 ст.л. оливкової олії
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний – за смаком
  • 100 г соусу песто – для подачі

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Солодкий перець розріжте навпіл, видаліть плодоніжки з насінням і вимийте. Наріжте тонкими смужками.
  2. Цукіні наріжте кружальцями завтовшки близько 0,5 см. Зріжте гострим ножем зерна з качанів кукурудзи, помідори розріжте навпіл.
  3. У сковороді нагрійте оливкову олію і покладіть перець і цукіні. Готуйте, помішуючи, 5 хвилин. Додайте зерна кукурудзи і готуйте ще хвилину. Покладіть помідори і базилік і готуйте ще 3 хвилини.
  4. Яйця збовтайте вінчиком з сіллю і перцем і вилийте на овочі. Поставте сковороду в розігріту до 190 ° С духовку і запікайте фритату, поки яєчна маса не приготується, 10 хвилин.
  5. Подавайте фритату з соусом песто.

Корисна порада

При бажанні за кілька хвилин до закінчення готування присипте страву тертим сиром.

Дивіться відео, як приготувати смачний омлет:

Нагадаємо, раніше Сьогодні.Lifestyle ділилися рецептом смачного омлету з помідорами . Ми також писали, як приготувати фритату з грибами, помідорами і шпинатом .