Фритата зі сніданком
Фритата – це італійська страва, а саме омлет з добавками: овочами, зеленню, м'ясом, різними видами сиру. Фритату зазвичай готують на плиті на маленькому вогні, після чого ставлять в духовку (з функцією верхнього вогню) або накривають сковороду кришкою і так доводять до готовності.
Ми поділимося рецептом літньої фритати з помідорами, цукіні, солодким перцем і базиліком. Краще доповнення до неї – свіжий хліб і соус песто.
Фритата з овочами на сковороді
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 136 ккал на 100 г
Складові:
- 6 яєць
- 1 перець червоний солодкий
- 1 цукіні жовтий або зелений (близько 300 г)
- 200 г дрібних помідорів
- 1 качан кукурудзи
- Пучок базиліка
- 2 ст.л. оливкової олії
- Сіль – за смаком
- Перець чорний – за смаком
- 100 г соусу песто – для подачі
Спосіб приготування:
- Солодкий перець розріжте навпіл, видаліть плодоніжки з насінням і вимийте. Наріжте тонкими смужками.
- Цукіні наріжте кружальцями завтовшки близько 0,5 см. Зріжте гострим ножем зерна з качанів кукурудзи, помідори розріжте навпіл.
- У сковороді нагрійте оливкову олію і покладіть перець і цукіні. Готуйте, помішуючи, 5 хвилин. Додайте зерна кукурудзи і готуйте ще хвилину. Покладіть помідори і базилік і готуйте ще 3 хвилини.
- Яйця збовтайте вінчиком з сіллю і перцем і вилийте на овочі. Поставте сковороду в розігріту до 190 ° С духовку і запікайте фритату, поки яєчна маса не приготується, 10 хвилин.
- Подавайте фритату з соусом песто.
Корисна порада
При бажанні за кілька хвилин до закінчення готування присипте страву тертим сиром.
Дивіться відео, як приготувати смачний омлет:
Нагадаємо, раніше Сьогодні.Lifestyle ділилися рецептом смачного омлету з помідорами . Ми також писали, як приготувати фритату з грибами, помідорами і шпинатом .