Рецепт дня: свинина з перцем і апельсиновим соком

21 лютого 2019, 14:14
Нескладна у виконанні, але оригінальна і смачна страва

Свинина з чилі і апельсиновим соком

М'ясо за цим рецептом виходить дуже соковитим, з яскравим цитрусовим ароматом. А присутність ноток чилі робить його смак багатшим.

Свинина з чилі і апельсиновим соком

Інгредієнти:

  • 1 кг свинини або курячого філе
  • 5 червоних свіжих чилі
  • 2 великих солодких червоних перці
  • 2 апельсини
  • 1 пучок базиліка
  • 1 пучок петрушки
  • 2 дві середні цибулини
  • 1/2 склянки сухого білого вина
  • Рослинна олія
  • Сіль
  • Орегано
  • Майоран
  • Чорний мелений перець
  • Шафран
  • Рис – для подачі

Читайте також:

Реклама

Рецепт приготування:

  1. М'ясо порізати невеликими шматочками (кубиками або смужками).
  2. Посолити, посипати сумішшю орегано, майорану, шафрану і перцю. Перемішати, щоб спеції рівномірно розподілилися. Додати вино, залишити маринуватися.
  3. В цей час дрібно нарізати гострий перець, зелень, додати сік двох апельсинів з м'якоттю, перемішати.
  4. Солодкий перець нарізати смужками, цибулю – півкільцями, обсмажити на невеликій кількості рослинної олії.
  5. Потім обсмажити м'ясо, додати цибулю з перцем і апельсиновий соус, перемішати.
  6. Поставити до попередньо розігрітої до 180 °С духовки на 40 хвилин.
  7. Відварити рис, поки готується м'ясо. Подавати бажано з текілою і лаймом.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом свинини з яблуками і шавлією від Джеймі Олівера. Ми також писали, як приготувати стейки з розмарином від Даші Малахової.

Дивіться відео, як вибрати безпечне і свіже м'ясо: