Рецепт дня: розсипчастий плов у мультиварці

21 березня 2018, 11:05
Готуємо смачний плов з яловичиною

Плов з яловичиною Фото: depositphotos.com

Плов в мультиварці вариться за тими ж правилами, що і в казані. Вам точно так же доведеться правильно різати моркву (брусочками або соломкою) і закладати рис, не перемішуючи.

Плов з яловичиною в мультиварці

Реклама

Складові:

  • 320 г пpопаpенного pіса
  • 0,5 кг м'якоті яловичини
  • 2 великих моpковь
  • 2 цибулини
  • 1 головка часнику
  • 4 ст. л. рослинної олії
  • 1 перець чилі або солодкий перець
  • спеції за смаком

Рецепт приготування:

1. Кілька разів промийте рис в холодній воді.

Реклама

2. Цибулю і моркву почистіть. Наріжте цибулю півкільцями, а моркву – соломкою.

3. Яловичину помийте, зачистити від плівок і жиру. Наріжте м'ясо невеликими кубиками.

4. Налийте в чашу мультиварки рослинну олію, додайте цибулю і готуйте в режимі "Смаження" протягом 5 хвилин, поки він не стане прозорим. Потім додайте моркву і смажте ще кілька хвилин.

Реклама

5. Обваляйте шматочки м'яса в спеціях і додайте до овочів. Обсмажте до рум'яної скоринки.

6. Всипте рис. Перемішувати не потрібно. Додайте сіль і спеції за смаком, вставте в рис очищену головку часнику. Влийте стільки гарячої води, щоб вона покривала рис на 1 см.

7. Закрийте кришку і готуйте в режимі "Тушкування" або "Плов" протягом 1 години. Почувши звуковий сигнал, додайте в плов гострий перець. Знову закpойте кришку і залиште страву в pежиме "Підігpів" ще на 40 хвилин.

8. Перед подачею посипте блюдо подрібненою зеленню.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як приготувати плов в мультиварці зі свининою. Ми також ділилися рецептом приготування рису для суші.

Дивіться відео, як приготувати плов по рецепту телеведучого Олексія Суханова: