Рецепт дня: курка в воку з перцем і кеш'ю

16 листопада 2018, 11:01
Ця страва – смачна варіація на тему азіатської кухні

Курка з перцем і кеш'ю.

Якщо ви використовуватимете курячу грудку, її краще попередньо нарізати і замаринувати на 15 хвилин в 1 столовій ложці соєвого соусу і 1/2 столового кунжутної олії. Оскільки страва смажитиметься в воку на сильному вогні, всі інгредієнти краще підготувати заздалегідь, тому що на нарізку в процесі просто не буде часу.

Курка з перцем і кеш'ю

Реклама

Інгредієнти на 2 порції:

500 г філе курячих грудок або стегон
70 г кеш'ю
1 болгарський перець
2-3 зубчики часнику
1 перець чилі
2-3 стрілки зеленої цибулі
1 ст. л. кунжутної олії
3 ст. л. соєвого соусу
1 ст. л. рибного соусу
1/2 лайма (тільки сік)
1 ст.л. коричневого цукру
1 ч.л. кукурудзяного крохмалю
трохи кінзи

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Реклама

Рецепт приготування:

  1. Куряче філе нарізаємо невеликими шматочками. Солодкий перець позбавляємо від насіння і перегородок і нарізаємо шматочками приблизно такого ж розміру. Часник дрібно-дрібно рубаємо ножем. Дуже дрібно нарізаємо зелену цибулю і перчик чилі, з якого попередньо можна видалити насіння, щоб не було занадто гостро.
  2. Кеш'ю трохи обсмажуємо на розпеченій сковороді, постійно перемішуючи, щоб горіхи не згоріли, а лише трохи підрум'янилась.
  3. Перемішуємо до однорідного соусу кунжутну олію, рибний і соєвий соуси, кукурудзяний крохмаль, цукор і сік лайма.
  4. Вок добре розігріваємо, додаємо рослинну олію, часник і перчик чилі. Обсмажуємо буквально хвилину, добре перемішуючи, аби дати часнику пригоріти. Додаємо курку і, добре перемішуючи, обсмажуємо 3-4 хвилини. Курка повинна посвітлішати і почати підрум'янюватися. Вогонь повинен бути досить сильним.
  5. Додаємо солодкий перець і обсмажуємо разом ще хвилини 3-4 до красивого золотистого кольору. Додаємо кеш'ю, заливаємо соус і, постійно добре перемішуючи, обсмажуємо 2-3 хвилини до красивого карамельного кольору. Додаємо зелену цибулю, обсмажуємо ще хвилину і готово.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати курячий рулет з морквою. Сайт "Сегодня" також розповідав, як приготувати чахохбілі з курки. Ми також ділилися рецептом ідеальної запеченої курки від колишнього королівського шеф-кухаря.

Дивіться відео, як приготувати хрустку курку по-китайськи:

Реклама