Рецепт дня: кіш з куркою, ананасами і перцем

21 серпня 2018, 09:00
Оригінальний рецепт несолодкого пирога

Пиріг з куркою і ананасами Фото: depositphotos.com

Кіш – французький несолодкий відкритий пиріг з начинкою на основі яєць і молока. До яєчно-молочної суміші додають найрізноманітніші інгредієнти: сир, бекон, приготовані окремо шматочки м'яса або птиці, гриби, овочі. Сьогодні ми приготуємо кіш з оригінальною начинкою з курки, ананасів, перцю, сиру і бекону.

Кіш з куркою і ананасами

Реклама

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 80 г холодного вершкового масла
  • 200 г борошна
  • 1 ч.л. розпушувач
  • 1 ч.л. солі
  • 2 ч.л. карі
  • 1 ч.л. цукру
  • 2 ст.л. ананасового соку або води

Для маринаду:

Реклама
  • 1 ст.л. рослинної олії
  • 3 ст.л. ананасового соку
  • 1 гілочка (5 см) розмарину
  • 1 ч.л. солодкої паприки
  • 1 ч.л. меду

Для начинки:

  • 250 г курячого філе (1 грудка)
  • 1 банка (280 г) ананасів у власному соку
  • 100 г цибулі-порею
  • 150 г болгарського перцю
  • 100 г сирокопченого бекону
  • 100 г тертого сиру
  • сіль, чорний перець

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рецепт приготування:

Реклама
  1. Курку помити і нарізати кубиками.
  2. З'єднати всі інгредієнти для маринаду, перемішати з філе і залишити мінімум на 30 хвилин.
  3. Порізати вершкове масло на невеликі шматочки. Змішати борошно з карі, розпушувачем, цукром і сіллю. Розтерти масло з борошном до отримання крихт, додати ананасовий сік і замісити тісто.
  4. Відправити тісто до форми діаметром 23 см, сформувати пальцями бортики. Поставити до холодильника.
  5. Нарізати цибулю-порей і перець.
  6. Розігріти сковороду і обсмажити порізаний шматочками бекон до золотистого кольору. Залишити в сковороді 1-2 ложки жиру, що виділився при смаженні бекону, решту злити.
  7. Обсмажити курча протягом 2-3 хвилин, додати цибулю-порей і перець. Періодично помішуючи, готувати протягом 3-4 хвилин. Посолити і поперчити. Остудити начинку.
  8. Дістати форму з тістом з холодильника, наколоти виделкою.
  9. Додати до начинки половину тертого сиру і перемішати.
  10. Викласти начинку на тісто, розрівняти і посипати зверху сиром, що залишився.
  11. Поставити кіш до попередньо нагрітої до 175 °С духовки на 35-45 хвилин.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом кіша з помідорами чері і спаржею. Сайт "Сегодня" також писав, як приготувати кіш з куркою і овочами.

Дивіться відео, як приготувати незвичайну піцу: