Рецепт для ситної вечері: картопляна запіканка з м'ясом

11 травня 2018, 17:39
Запіканка за цим рецептом виходить дуже смачною і корисною

Картопляно-м'ясна запіканка. Фото: depositphotos.com

Ситна картопляна запіканка складатиметься з двох основних частин: картопляного пюре з яйцями і соковитої м'ясної частини.

Картопляна запіканка з м'ясом

Інгредієнти:

  •     Картопля – 700 г
  •     Сметана – 100 г
  •     Яйця – 3 шт.
  •     Яловичий фарш – 650 г
  •     Цибуля ріпчаста – 200 г
  •     Томати у власному соку – 200 г
  •     Часник – 15 г
  •     Розмарин – 5 г
  •     Вершкове масло – 50 г (за бажанням)
  •     Мускатний горіх – щіпка
  •     Чорний перець, сіль, рослинна олія

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Реклама

Рецепт приготування:

  1.     Готуємо картопляну частину. Відварюємо картоплю, розминаємо її і змішуємо зі сметаною. Додаємо яйця, дрібку мускатного горіха, чорний перець і сіль. Можна додати вершкове масло.
  2.     Для м'ясної частини цибулю і часник ріжемо дрібно, складаємо окремо.
  3.     Томати у власному соку дрібно рубаємо.
  4.     На рослинному маслі обсмажуємо цибулю до рум'яного кольору, ближче до кінця додаємо часник, і вже через хвилину кладемо туди ж фарш.
  5.     Добре обсмажуємо, після чого додаємо томати, сіль, перець і подрібнений розмарин.
  6.     Злегка уварюємо соус, щоб він став густішим, але важливо не перестаратися, щоб не згорів.
  7.     Беремо глибоку форму, змащуємо її маслом, на дно викладаємо третину картопляного пюре тонким шаром, поверх викладаємо м'ясну начинку, а зверху – решту картоплю.
  8.     Запіканку відправляємо в піч, нагріту до 180 °C, на 20-25 хвилин. Критерієм будемо рівна рум'яна кірочка.
  9.     Даємо трохи охолонути, нарізаємо на великі шматки, подаємо зі сметаною або без.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом тушкованої яловичини в гострому томатному соусіе. Крім цього, сайт "Сегодня" писав, як запекти курку з прованськими травами і часником. Ми також розповідали, як приготувати свинячі відбивні з яблучним соусом.

Дивіться відео, як вибрати якісний м'ясний фарш: