Картопляно-м'ясна запіканка. Фото: depositphotos.com
Ситна картопляна запіканка складатиметься з двох основних частин: картопляного пюре з яйцями і соковитої м'ясної частини.
Картопляна запіканка з м'ясом
Інгредієнти:
- Картопля – 700 г
- Сметана – 100 г
- Яйця – 3 шт.
- Яловичий фарш – 650 г
- Цибуля ріпчаста – 200 г
- Томати у власному соку – 200 г
- Часник – 15 г
- Розмарин – 5 г
- Вершкове масло – 50 г (за бажанням)
- Мускатний горіх – щіпка
- Чорний перець, сіль, рослинна олія
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Готуємо картопляну частину. Відварюємо картоплю, розминаємо її і змішуємо зі сметаною. Додаємо яйця, дрібку мускатного горіха, чорний перець і сіль. Можна додати вершкове масло.
- Для м'ясної частини цибулю і часник ріжемо дрібно, складаємо окремо.
- Томати у власному соку дрібно рубаємо.
- На рослинному маслі обсмажуємо цибулю до рум'яного кольору, ближче до кінця додаємо часник, і вже через хвилину кладемо туди ж фарш.
- Добре обсмажуємо, після чого додаємо томати, сіль, перець і подрібнений розмарин.
- Злегка уварюємо соус, щоб він став густішим, але важливо не перестаратися, щоб не згорів.
- Беремо глибоку форму, змащуємо її маслом, на дно викладаємо третину картопляного пюре тонким шаром, поверх викладаємо м'ясну начинку, а зверху – решту картоплю.
- Запіканку відправляємо в піч, нагріту до 180 °C, на 20-25 хвилин. Критерієм будемо рівна рум'яна кірочка.
- Даємо трохи охолонути, нарізаємо на великі шматки, подаємо зі сметаною або без.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом тушкованої яловичини в гострому томатному соусіе. Крім цього, сайт "Сегодня" писав, як запекти курку з прованськими травами і часником. Ми також розповідали, як приготувати свинячі відбивні з яблучним соусом.
Дивіться відео, як вибрати якісний м'ясний фарш: