Рецепт для святкової вечері: запечена індичка з ягідним соусом

26 грудня 2018, 07:00
Готуємо грудку індички з ягідно-винним соусом на Новий рік

Індичка в духовці з журавлинним соусом – це ідеальний рецепт для сімейного свята. Кислуватий ягідний соус відмінно відтіняє смак запеченої індички і надає їй пікантність і оригінальність.

Індичка з ягідним соусом

Реклама

Складові:

  • Філе індички (грудка) – 1 кг (цілісний шматок)
  • Часник – 5 великих зубчиків
  • Чебрець свіжий – 5-7 гілочок
  • Оливкова олія – 2 ст.л.
  • Сіль
  • Чорний перець мелений

Для ягідного соусу:

  • Заморожені ягоди (брусниця, журавлина) – 300 г
  • Вода – 200 мл
  • Цукор – 4-5 ст.л. без гірки
  • Крохмаль – 2 ч.л.
  • Вино червоне сухе – 40-50 мл

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Реклама

Рецепт приготування:

  1. Розігріваємо духовку до 160 С.
  2. Очищені зубчики часнику нарізаємо на великі часточки.
  3. М'ясо індички обполіскуємо, промокаємо паперовим рушником. Розрізаємо як булочку для сендвіча, але не до кінця. Розкриваємо як книжку. Робимо надрізи-кишеньки гострим ножем на внутрішній поверхні філе в довільному порядку. У кожну кишеньку поміщаємо часник.
  4. Солимо і перчимо, посипаємо чебрецем. Можна покласти сюди ж трохи білих родзинок чи кураги – це додасть м'ясу пікантної солодкості.
  5. Щільно скручуємо м'ясо в рулет. Туго перетягуємо кулінарною ниткою (більш товстою ниткою це робити зручніше. Якщо немає спеціального шнурка, його можна замінити – просто скласти в 4-8 разів звичайну нефарбовану бавовняну нитку). Пов'язуємо кінці нитки. Солимо і перчимо зверху.
  6. "Запечатуємо" м'ясо: розігріваємо сковороду якомога сильніше, але так, щоб не влаштувати пожежу. Виливаємо на неї оливкову олію і обсмажуємо рулет до рум'яного кольору з усіх боків. Завдання – створити корочку, так м'ясо не пересохне в духовці, збереже більше соку і буде виглядати однаково рум'яним з усіх боків. Процедура "запечатування" не обов'язкова. Можна помістити м'ясо в форму для запікання, злегка змастити його зверху маслом або знежиреним йогуртом і поставити запікатися.
  7. Форму з м'ясом відправляємо в духовку на 1 годину або на 1 годину 20 хвилин. За 10 хвилин до готовності можна збільшити температуру і включити гриль, щоб вийшла рум'яна шкірка.
  8. Для соусу ягоди висипаємо в сотейник або каструльку. Додаємо стільки води, щоб вона злегка покривала ягоди.
  9. Ставимо пательню на плиту і чекаємо, поки вміст не почне закипати. Розводимо крохмаль в невеликій кількості холодної води, ретельно перемішуємо.
  10. Щойно ягоди почнуть закипати, додаємо цукор. Цукор додаємо за смаком: якщо подобається солодше, можна додати й більше цукру. Перемішуємо, доводимо до кипіння і відразу знімаємо з вогню.
  11. За допомогою погружного блендеру перетворюємо вміст каструльки в однорідну масу. Знову ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і додаємо вино.
  12. Знімаємо з плити, починаємо повільно вливати крохмаль. Постійно помішувати і не кип'ятимо, інакше крохмаль застигне грудочками. Крохмаль ллємо доти, поки соус не отримає консистенцію рідкої сметани. У гарячому стані соус завжди більш рідкий, тому тут важливо не переборщити з крохмалем.
  13. Подаємо індичку разом з ягідним соусом і овочами на гарнір.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом курячих грудок по Дюкану. Ми також розповідали, в чому полягає різниця між сирами брі та камамбер. Крім цього, ми розповідали, як приготувати шашлички з індички в імбирному маринаді.

Дивіться відео, як посмажити шашлики в домашніх умовах:

Реклама