Рецепт для пікніка: шашлик в гранатовому соусі

9 травня 2019, 07:00
Завдяки фруктовій кислоті гранатовий сік робить м'ясні волокна м'якішими

Шашлик в гранатовому соусі

Маринування м'яса з використанням кислих овочів і фруктів – найдієвіший спосіб отримати соковитий і м'який шашлик. Гарним доповненням до свинячого шашлику стануть овочі – як свіжі, так і запечені на шампурах або на решітці.

Свинячий шашлик в гранатовому соусі

Реклама

Складові:

  • 3 кг свинячої вирізки або шиї
  • 5 штук. ріпчастої цибулі
  • 100 мл оливкової олії
  • 100 мл гранатового соусу наршараб
  • середній пучок м'яти
  • невеликий пучок кінзи або петрушки
  • сіль, мелений перець

Рецепт приготування:

  1. Лук і половину м'яти подрібнити в блендері, додати оливкове масло і соус наршараб.
  2. М'ясо помити і нарізати середніми шматками.
  3. На дно посуду, в якому ви маринуватимете м'ясо, викласти частину цибулевого маринаду і трохи посіченої м'яти. Розкласти зверху шар м'яса, посолити і поперчити. Зверху знову викласти трохи цибулевої суміші і частину посіченої кінзи. Продовжувати чергувати шари. Останній шар має бути з цибулевої суміші і зелені.
  4. Поставити миску з м'ясом в холодильник на ніч.
  5. Нанизати м'ясо на шампури і смажити над деревним вугіллям без вогню до готовності. Час приготування залежить від розміру шматків.
  6. Подавати шашлик з будь-яким соусом на свій смак.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як приготувати курячий шашлик з огірковим соусом. Ми також повідомляли, у скільки стане пікнік із шашликом на природі. Крім цього, ми ділилися рецептами маринадів для шашлику.

Реклама

Дивіться відео, як оригінально приготувати шашлик: