П'ять порад, які допоможуть їсти м'ясо і залишатися здоровим

11 вересня 2018, 14:37
Корисні поради щодо безпечного приготування м'яса і птиці

Вибирайте нежирні сорти м'яса. Фото: pixabay.com

Не всі знають, як вибирати і готувати м'ясо, щоб воно принесло користь організму. Ці п'ять порад дозволять вам насолоджуватися улюбленим продуктом – тільки з здоровішою перспективою!

Вибирайте нежирне м'ясо

Реклама

Нежирне м'ясо – найкращий варіант для обіду. Якщо ви плануєте готувати птицю, візьміть філе індички або курки без шкіри; якщо свинину чи яловичину – вирізку, лопатку, карбонад. Філе туші зазвичай найпісніше.

Не купуйте готовий фарш

Щоб збільшити вагу фаршу, в супермаркетах до нього часто додають жир, сухожилля і шкіру. Тому краще купити якісне м'ясо і перемолоти його на власній кухні.

Реклама

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Обмежте кількість солі

Коли ви приправляєте м'ясо, використовуйте менше солі. Замість цього додайте прянощі, сушені трави і цитрусові – так страва вийде не тільки кориснішою, але і смачнішою. Також варто обмежити вживання покупних м'ясних делікатесів – ковбас, рулетів і шинки.

Реклама

Використовуйте правильні методи приготування

Вибір правильного шматка м'яса – це лише половина успіху. Щоб не нашкодити здоров'ю, потрібно приготувати його з мінімальною кількістю масла на грилі, сковороді або в печі. Якщо ви плануєте запікати м'ясо в духовці, обов'язково поставте знизу піддон, куди стікатиме зайвий жир.

Обріжте жир

На жаль, видалення жиру є важливою частиною процесу, коли справа доходить до здоровіших способів приготування м'яса. При запіканні цілої курки або індички шкіру можна і потрібно залишити, щоб не зіпсувати смак страви. Але коли ви будете їсти птицю, обов'язково видаліть шкіру і зайвий жир. Точно так само потрібно зрізати будь-який видимий жир зі свинини і яловичини після приготування.

Дивіться відео, де в Україні готують справжнє копчене м'ясо: