Шкідливі продукти. Фото: depositphotos
Дешеві ковбаси, сосиски, напівфабрикати, тверді сири, рибні консерви і солодощі увійшли в п'ятірку найнебезпечніших продуктів, які викликають найнебезпечніші хвороби.
Ковбаси і сосиски
Не можна купувати ковбасу і сосиски за 40 або 60 гривень за кілограм, адже оброблені м'ясні вироби – це отруйні канцерогени. А вони в свою чергу провокують рак. І це доведено Всесвітньою організацією охорони здоров'я, відзначають експерти.
"Найчастіше провокують рак товстого кишечника, прямої кишки, сечового міхура, підшлункової залози". Автор: гастроентеролог Наталія Дяченко.
Напівфабрикати
В заморожених пельменях, вареникпх, млинцях і т.д. містяться трансжири, фосфати та інші небезпечні речовини. Ще – зберігають ці напівфабрикати як-небудь, тому можна отримати харчове отруєння.
Тверді сири
Технологи стверджують: за низькою ціною може бути тільки сирний продукт, в якому нуль молока, зате повно небезпечних трансжирів, а точніше – звичайного маргарину. Споживання таких псевдосирів може привести до печії, захворювань серцево-судинної системи і не тільки.
Рибні консерви
По-перше, дешеві зразки небезпечні тим, що важкі метали з банки можуть потрапити в саму рибу. А, по-друге, ні в якому разі не можна купувати акційні консерви, у яких закінчується термін зберігання. Ці продукти можуть викликати ботулізм – смертельну хворобу, яка лікується тільки в стаціонарі.
Дешеві солодощі
Всі дешеві солодощі з використанням пальмового кокосового масла замість вершкового масла, штучних барвників. Натуральні будуть дорожче.
"Вони викликають гіпертонічну хворобу, ожиріння печінки, призводять до цирозу печінки, підшлункової залози, ожиріння серця". Автор: гастроентеролог Наталія Дяченко.
Нагадаємо, п'ять найшкідливіших продуктів для серця на думку кардіологів.
Крім цього, небезпечні продукти: вчені назвали причину розвитку раку грудей.
Дивіться відео: українець витрачає на продукти в місяць менше всіх у всій Східній Європі