Простий лайфхак, який допоможе вам розкрити аромат спецій

12 вересня 2020, 11:35
Завдяки цій хитрості страви стануть запашнішими

Без спецій будь-яка страва може здатися прісною

Грамотне використання прянощів здатне кардинально змінити на краще смак і аромат найпростіших страв. Спеції можуть і доповнювати, і відтіняти, і посилювати, і навіть змінювати смак тієї чи іншої їжі. Щоб розкрити аромат спецій, професійні кухарі радять прогрівати їх перед вживанням.

Без спецій будь-яка страва може здатися прісною

Реклама

Для цього бажано використовувати досить маленьку, але важку каструльку з товстим дном. Вона обов'язково повинна бути сухою – без крапель води і жиру.

Спеції необхідно нагрівати на помірному вогні і постійно помішувати дерев'яною ложкою, щоб не спалити їх, інакше вони втратять свій смак і почнуть гірчити.

Читайте також:

Реклама

Для обсмажування спецій зазвичай достатньо кількох хвилин, але це залежить від виду прянощів, посуду і температури його нагрівання. Ви зрозумієте, коли прянощі будуть готові, – вони почнуть виділяти сильний аромат.

Після обсмажування спеції потрібно перекласти в тарілку, щоб вони злегка охолонули. Потім насіння можна подрібнити в ступці або кавомолці перед додаванням до страви.

Дивіться відео, як прянощі впливають на здоров'я:

Реклама

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як виростити пряні трави в домашніх умовах. Сьогодні.Lifestyle також повідомляли, які спеції зміцнюють імунітет.