Кіш з кабачками. Фото: pixabay.com
Кіш – французький несолодкий відкритий пиріг з начинкою на основі яєць і молока. У яєчно-молочну суміш додають найрізноманітніші інгредієнти: сир, бекон, приготовані окремо шматочки м'яса або птиці, гриби, овочі. Сьогодні ми приготуємо літній кіш з начинкою з кабачків.
Кіш з кабачками
Складові:
Для тіста:
- 100 г вершкового масла
- 200 г борошна
- 30 г цукру
- 1 яйце
- дрібка солі
- 1-2 ст.л. холодного молока
Для начинки:
- 2 чашки подрібнених на терці кабачків
- 4 збитих яйця
- 150 мл вершків
- 1 чашка подрібненого на тертці твердого сиру (чеддер, голландський, мармуровий)
- сіль, перець – за смаком
- мускатний горіх – за смаком
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Борошно просіяти в миску, додати нарізане вершкове масло. Розтерти пальцями в крихту. Додати всі інші інгредієнти і швидко замісити тісто. Поставити його в холодильник на 30 хвилин.
- Дістати тісто з холодильника, розкачати, викласти у форму, надаючи вигляд кошика. Поставити в духовку, розігріту до 170 С, на 10 хвилин.
- Викласти в кошик з тіста добре віджаті кабачки. Полити сумішшю збитих яєць, прянощів і вершків. Посипати тертим сиром.
- Повернути пиріг в духовку приблизно на 30 хвилин, щоб начинка схопилася. Перед подачею охолодити.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом кіша з помідорами чері і спаржею. Сайт "Сьогодні" також писав, як приготувати кіш з куркою і овочами.
Дивіться відео, як приготувати незвичайну піцу: