Продукти в морозилці: як зберігати, щоб не отруїтися

28 березня 2019, 08:00
Заморожені продукти в морозильній камері довго не псуються, але вічно зберігати їжу там не варто

М'ясо і риба, овочі і фрукти, сир і навіть ... хліб. У морозильних камерах українці зберігають різні продукти. Разом з тим експерти попереджають: їжа псується навіть при низьких температурах і тоді отруєння не уникнути. Як же розпізнати зіпсований продукт?

Фахівці кажуть – овочі і фрукти в морозилці можна зберігати не більше року. М'ясо і рибу – тільки місяць. Особливо обережним слід бути з морепродуктами. Адже навіть після термічної обробки зіпсована їжа вкрай небезпечна.

Реклама

Найкраще в морозилці зберігаються ягоди, фрукти, овочі, сир, масло та інші жирні продукти. А от не варто морозити алкоголь, газовані напої, яйця, картоплю і всі продукти, які містять багато води.

Обережним треба бути і з напівфабрикатами. Їх слід зберігати не більше місяця. Олена Сидоренко, експерт з якості та безпеки харчових продуктів, каже: в магазинах часто заморожують вже зіпсовану продукцію. Товари, упаковані і заморожені в самому магазині, експерт також купувати не радить.

Читайте також:

Реклама

І пам'ятайте – чим довше ви морозите продукти, тим менш корисними, а часто навіть небезпечними вони стають. Крім цього, фахівці кажуть, що головний ворог заморожених продуктів – розморожування.

Повторно заморожувати розморожені фрукти-овочі не можна: так вони втрачають свої властивості (при розморожуванні корисні речовини йдуть в сік) і ризикують "поселити" в собі парочку бактерій.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, які продукти ні в якому разі не можна заморожувати. "Сегодня" також писали, як правильно заморозити готову їжу..