Приголомшлива ідея для сніданку: яєчня "в хмарі"

7 травня 2018, 12:29
Цей спосіб приготування яєчні полюбили вже тисячі людей в Instagram

"Хмара" з яєць. Фото: popsugar.com

Яєчня "в хмарі" – справжній хіт соцмереж, який безперечно вартий того, щоб звернути на нього увагу.

Концепція цієї страви дуже проста: потрібно лише добре збити яєчні білки, а потім зробити з них "гніздечка" для яєчних жовтків. Після цього деко з яєчнею слід помістити до духовки і запікати, поки яєчні білки не підрум'яняться, а жовтки не "схопляться".

Реклама

Яєчня в "хмарі" за 15 хвилин

Інгредієнти на 4 порції:

  • 8 яєць
  • 1 столова ложка тертого сиру пармезан
  • 1/2 чайної ложки солі
  • мелений чорний перець

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Реклама

Рецепт приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180 °С. Застеліть деко пергаментним папером.
  2. Акуратно розділіть яйця на білки і жовтки. Яйця повинні бути дуже свіжими, інакше жовток розтечеться.
  3. Покладіть яєчні білки до чистої миски і збийте до м'яких піків. Додайте сіль і тертий пармезан. Обережно перемішайте рухами від низу до верху за допомогою силіконової лопатки.
  4. Розділіть білки на 8 частин і викладіть їх на деко. Зробіть в центрі невеликі лунки. Помістіть яєчний жовток в кожну лунку.
  5. Якщо ви любите рідкі жовтки, випікайте протягом 8-10 хвилин, а якщо хочете, щоб вони добре схопилися, то 14-16 хвилин.
  6. Присипте сіллю і перцем. Подавайте страву гарячою.

Покроковий процес приготування яєчні "в хмарі" / Фото: Фото: popsugar.com

Реклама

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як приготувати на сніданок французькі крепи з вишневим соусом. Ми також ділилися рецептом пишного омлету від Євгена Клопотенка. Крім цього, ми розповідали, як приготувати омлет з помідорами. Ми також повідомляли, що в Бельгії зробили рекордний омлет з 10 тисячі яєць.

Дивіться відео, як приготувати фаршировані огірки з омлетом: