Пісне меню на день: ТОП-5 рецептів

14 березня 2019, 09:45
Найкращі рецепти пісних страв

Що приготувати в піст. Фото: freepik

Основна їжа в Великий пост, який 2018 року пройде з 19 лютого по 7 квітня – овочі, фрукти і каші. Нічого м'ясного і молочного. Наголос робиться на моркву, цибулю, капусту, буряк, бобові, яблука, апельсини, сухофрукти, горіхи, гречку, рис, пшоно, вівсянку і картоплю.

Бананові оладки

Реклама

Фото: freepik

Інгредієнти:

  • 170 г борошна
  • 225 мл несолодкого кокосового молока
  • 1 стиглий банан
  • 2 ст. л. цукру
  • 1 ч. л. розпушувача
  • щіпка кориці
  • дрібка солі

Рецепт приготування:

Реклама

1. Змішати просіяне борошно з сіллю, цукром, корицею і розпушувачем.

2. До чаші блендера відправити очищений і нарізаний банан. Додати борошняну суміш і влити кокосове молоко. Перемішати до однорідності.

3. У сковороді розігріти олію. Викладаючи ложкою тісто, посмажити оладки з двох сторін.

Реклама

4. Подавати оладки зі свіжими фруктами, варенням або медом.

Салат в мексиканському стилі

Фото: pinterest

Інгредієнти:

  • жменя маслин
  • 1 помідор
  • 1 авокадо
  • 1 банка консервованої кукурудзи
  • 1 солодкий перець
  • 1 стебло селери
  • 1 середній огірок
  • 1 ст. л. лимонного соку
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • сіль

Рецепт приготування:

1. Маслини розрізати на три частини. Перець, огірок і помідор нарізати кубиками. Селеру порізати тонкими шматочками.

2. Авокадо очистити від шкірки і нарізати кубиками. Злегка скропити соком лимона, щоб м'якоть не потемніла.

3. З кукурудзи злити рідину. Викласти салат шарами до миски: огірок, перець, кукурудза, авокадо, маслини, селера і помідори.

4. Для заправки змішати лимонний сік, сіль і масло, полити салат.

Гарбузовий суп-пюре

Фото: valeria_aksakova / Freepik

Інгредієнти:

  • 700 г гарбузової м'якоті
  • 3-4 картоплини
  • 1 цибулина
  • 1 гілочка розмарину
  • 3-4 ст. л. рослинної олії
  • 700 мл овочевого бульйону
  • сіль перець
  • мускатний горіх – за смаком

Рецепт приготування:

1. Всі овочі очистити від шкірки, помити. Нарізати великими кубиками.

2. Розігріти сковороду з рослинною олією, додати цибулю, картоплю, гарбуз і гілочку розмарину. Гасити до м'якості, за бажанням додавши трохи води. Додати спеції. Розігріти овочевий бульйон.

3. За допомогою погружного блендера пюрирувати овочі, попередньо видаливши розмарин.

4. Перекласти овочеве пюре до каструлі і, помішуючи віночком, поступово влити бульйон. Довести до кипіння і зняти з плити.

Спагеті з помідорами и маслинами

Фото: pinterest.com

Інгредієнти:

  • 100 г маслин без кісточок
  • 450 г спагеті
  • 1 банка різаних помідорів
  • 3 ст. л. оливкової олії
  • 1-2 гілочки базиліка
  • 4 зубчики часнику
  • 3 ст. л. каперсів
  • сіль
  • мелений перець
  • орегано

Рецепт приготування:

1. Відваріть спагеті в підсоленій воді. Процідіть і залиште 1 стакан рідини, в якій варилися макарони.

2. Очищений часник подрібніть. Змішайте його в мисці з олією (2 ст. л.), орегано і меленим перцем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

3. У сотейнику розігрійте олію, що залишилася, додайте часникову суміш. Готуйте, помішуючи, 2-3 хвилини.

4. Додайте томати, оливки і каперси. Прогрійте.

5. Потім додайте подрібнене листя базиліка.

6. Викладіть пасту в соус, перемішайте і доведіть до кипіння. При необхідності долийте збереженої від варіння води.

Рагу з овочів

Фото: Getty

Інгредієнти:

  • 600 г картоплі
  • 500 г білокачанної капусти
  • 400 г баклажанів
  • 150 г помідорів
  • 150 г моркви
  • 100 г ріпчастої цибулі
  • 50 г рослинної олії
  • 2-3 зубчики часнику
  • 200 мл води
  • сіль
  • спеції
  • зелень

Рецепт приготування:

1. Підготувати овочі. Картоплю, помідори, цибулю, моркву і часник очистити від шкірки.

2. Нарізати картоплю, баклажани, капусту і томати кубиками по 2 см.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

3. Цибулю і моркву нарізати кубиками по 1 см, часник дрібно порубати.

4. Скласти всі інгредієнти до чаші мультиварки. Додати рослинну олію, сіль і спеції. Перемішати.

5. Закрити кришку і готувати в режимі "Тушкування" 1 годину.

6. Перед подачею посипати овочеве рагу нарізаною зеленню.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом пісних оладок з цільнозернового борошна. Також ми розповідали, як приготувати веганський гарбузовий пиріг.

Дивіться відео, як зберегти свіжість яблук за допомогою канцелярської гумки: