Останні приготування до церемонії вручення: новий "оскар", омари і грядки "марсіанина"

25 лютого 2016, 11:00
Статуетка буде іншою, а зірок порадують хмарочосами з тістечок і секс-іграшками

Кріс Рок. Проводитиме церемонію в цьому році.

Вже в найближчу неділю, 28 лютого, відбудеться 88-а церемонія вручення премії "Оскар" (пряму трансляцію церемонії можна буде побачити на каналі "Україна" о 2:45). Ведучим буде Кріс Рок, популярний комік і зірка шоу "Всі ненавидять Кріса".

З РОЗМАХОМ. Головна кіноподія року пройде набагато розкішніше, ніж минулого разу: на одні тільки подарунки для зірок організатори витратили $200 тисяч – на $ 75 тис. більше, ніж у 2015-му, і майже вдвічі більше, ніж в 2014-му. Так, в 2016-му номінантів вітатимуть 15-денним пішохідним туром по Японії вартістю $45 тис., підтяжкою грудей і елітними косметичними процедурами, які передбачені як для жінок, так і для чоловіків, а також секс-іграшками за $250 (цей бонус тільки для дам).

Реклама

Солодощі. Багатоповерхівки з макаронів, а також пончики і Брауні.

НОВИЙ ОСКАР. Вперше за десятки років на перше місце обговорень виходить не меню фуршету і навіть не подарункові кошики, а власне сама статуетка – в цьому році вона отримала новий вигляд. Американська академія кінематографічних мистецтв і наук розірвала контракт з чиказьким виробником R.S. Owens, який виробляв золотих "Оскарів" з 1982 року, і знайшла нового майстра – нью-йоркську фірму Polich Tallix Fine Art Foundry. Компанія буде переробляти приз так, щоб він мав оригінальний вид статуетки 1929 року, яку вручали на третій церемонії "Оскар". Так що тепер нова статуетка буде більш матовою – в стилі "золотого століття Голлівуду", яким другий рік поспіль надихаються організатори церемонії. Параметри ж "Оскара" залишаються незмінними: висота 33,5 см, а вага 3,5 кг.

Реклама

Шоколад. За словами шеф-кухаря, зірки на фуршеті відводять душу на солодкому.

ФУРШЕТ. За організацію недільного вечора відповідає близько 900 співробітників, для кожного з яких вже пошили спецформу. Вона повинна не тільки ідеально сидіти, але і відповідати концепції балу. Крім цього, всі співробітники – професіонали найвищого ґатунку. Австралійський шеф-кухар Вольфганг Пак вже другий рік створює меню в рамках загальної концепції "золотого Голлівуду". Цього року шеф приділяє багато уваги стравам із морепродуктів. Так, в основне меню потраплять устриці в соусі з чорних трюфелів і чорної ікри, омари, канапе у формі заповітної статуетки з лососем, страви з чорноперого тунця, дикого жовтохвосту, крабове м'ясо-гриль, креветки в устричному соусі і закуски з ікрою.

Реклама

Вольфганг Пак. Цього року головний кулінар церемонії вирішив зосередитися на меню з морепродуктів.

Також Вольфганг Пак зізнався, що дуже надихнувся фантастичною стрічкою "Марсіанин" з Меттом Деймоном у головній ролі (номінант 2016), і тому на одному зі столів спорудить міні-город зі свіжими овочами. "Це не тільки декор. Це справжні органічні овочі та зелень, вирощені на дуже маленькій і чистій фермі, як для себе. Ними можна ласувати, лише обтрусивши овоч від землі. Запевняю, смачніше їжі годі й шукати. А оскільки дедалі більше зірок стає вегетаріанцями і веганами, їм ця ідея точно повинна припасти до душі", – розповів Пак.

Не обійдеться і без десертів – їм шеф приділив особливу увагу, адже, виходячи з досвіду проведення оскарівських фуршетів, саме солодке користується найбільшим попитом. "Заради червоної доріжки зірки місяцями сидять на дієтах, і коли все нарешті позаду, вони можуть собі дозволити все, що хочуть", – пояснив Пак. Цього року команда зосередилася на легендарних пишних американських пампушках з фірмовим малиновим соусом. Також кондитери презентують малого їстівного житловий комплекс з макаронів (французьке печиво з мигдальною борошна. – Авт.). Буде і класика – шоколадні статуетки, які Пак в цьому році вкриє золотом.

Фарби. Французькі десерти.

Городик. Все по "Марсіанину".