Популярне в Україні блюдо визнали смертельно небезпечним – викликає мутації

25 травня 2018, 12:04
Вчені з Китаю з'ясували, що вживання в їжу приготовленого на вугіллі м'яса є небезпечним для людського здоров'я.

М'ясо може бути небезпечним для здоров'я.Фото: pixabay

Дослідники стверджують: при горінні вугілля утворюються поліциклічні ароматичні вуглеводні (ПАВ). Такі сполуки дуже небезпечні для здоров'я, оскільки можуть спровокувати генетичні мутації, які сприяють розвитку раку легенів, сечового міхура і шкіри, пише Environmental Science & Technology. 

При цьому небезпечно не тільки вживати приготоване на вугіллі м'ясо, а й перебуває близько від мангала в процесі смаження шашлику. Повідомляється, що навіть короткочасне перебування поруч з мангалом може сприяти розвитку онкологічних захворювань.

Реклама

Нагадаємо, вчені назвали несподівану причину раку.

Британські вчені з Інституту вивчення раку з'ясували, що виникнення дитячого гострого лімфобластного лейкозу (ГЛЛ) пов'язано з генетичною схильністю і стерильним оточенням.

Крім цього, ми писали, що вчені відкрили несподіваний засіб проти раку.

Реклама

Також повідомлялося про те, що вчені заявили про несподівану причини імпотенції і раку.