Соняшникова олія: користь і правила вибору

15 січня 2020, 14:47
Натуральна олія корисна для здоров'я

Рафіновану олію використовують для смаження

Соняшникова олія – продукт, яким Україна може пишатися, адже є найбільшим її експортером в світі. Де тільки не використовують цей продукт: і в кулінарії, і мило варять, і навіть як косметичний засіб – у вигляді масок для обличчя.

Реклама

Читайте також:

Чим корисна соняшникова олія

Рафіновану олію використовують для смаження

Реклама

На думку дієтологів, соняшникова олія є прекрасним природним антиоксидантом, що захищає наш організм від атеросклерозу, і є джерелом ненасичених жирних кислот, необхідних для роботи клітин печінки, судин і нервових волокон. У день можна вживати всього чайну ложку – тоді негативних наслідків не буде.

Як вибрати соняшникову олію

В першу чергу, потрібно розуміти, навіщо вона вам. Якщо для заправки салатів, то це повинна бути олія холодного пресування, тобто температура віджиму – не вище 50 ºС. Для цього краще купувати нерафіновану - в ній міститься максимум корисних речовин. А ось рафінована добре підходить для смаження – в ній немає гіркоти і стороннього присмаку.

Реклама

Гарна олія не зберігається довго

При покупці потрібно звертати увагу на дату виробництва. Краще вибирати ту олію, що зберігається не більше чотирьох місяців. Знайти якісну пляшку легко – в магазинах асортимент широкий. Якщо купуєте на ринку, то краще у перевіреного продавця з усіма необхідними документами на товар.

Нагадаємо, раніше ми писали, як вибрати оливкову олію .