За рецептом мами: Злата Огневич розповіла, як приготувати паску з фініками

28 квітня 2016, 14:30
Українська зірка дуже любить фініки

Злата Огневич. Фото: Facebook

Співачка Злата Огневич напередодні світлого свята Воскресіння Христового поділилася з "Сегодня.ua" рецептом паски з фініками.

Огневич зізналася, що дуже любить фініки, тому намагається максимально додавати їх в страви. Злата готує головне пригощання свята за маминим рецептом.

Реклама

Інгредієнти для тіста:

Яйце – 6 шт.

Просіяне борошно – 3 склянки

Реклама

Олія – для змащування форми

Маслянка – 1 ст.

Фісташки очищені – 100 г

Реклама

Дріжджі сухі – 1 ст. л.

Вершки – 2 ст. л.

Вершки жирністю 20% – півсклянки

Фініки без кісточок – півсклянки

Цукор – 2 ст.

Сіль – щіпка

Інгредієнти для глазурі:

Фісташки очищені – 100 г

Пудра цукрова – 2 ст.

Шпинат морожений – 200 г

Сіль морська – 0,5 ч. Л.

Лимон (сік і цедра) – 1/4 шт.

Приготування:

Дріжджі залити 2 столовими ложками теплих вершків, залишити на 10 хвилин. Маслянку і вершки нагріти до 40 ° С. Всипати борошно, розмішати, дати охолонути. Ввести спіниться дріжджі і 1 яйце. Замісити тісто, накрити рушником і залишити в теплі на 1,5 години. Решта яйця розділити на білки і жовтки. Жовтки розтерти з половиною цукру. Білки збити з дрібкою солі і цукром, що залишився. Що піднялося тісто обмять, з'єднати з жовтками. Ввести збиті білки, перемішати. Тісто вимісити, накрити і залишити в теплі ще на годину. Ще раз обмять.

Фісташки і фініки дрібно нарубати, перемішати. Сформувати з тіста коржі, в центр покласти по жмені фісташок і фініків, згорнути в кулі, розкласти по формах до половини обсягу. Дати піднятися протягом 30 хвилин. Випікати при 180 ° С 25-30 хвилин. Паски вийняти з форми і остудити. Для глазурі фісташки, сіль і цедру дрібно потовкти, додати цукор, лимонний сік. Шпинат залити гарячою водою, довести до кипіння, відкинути на сито, протерти і додати до фісташкової масі. Прикрасити паску глазур'ю.