Пивовари створили пиво зі смаком свинячої голови, пончиків і карамелі

22 грудня 2016, 05:46
Бастурма, спаржа, шарлотка – відтепер пивовари можуть зробити пиво з будь-яким смаком

Будь-яку їжу можна перетворити на пиво. Фото: Katz's делікатесів

Пивоварня Shmaltz з Нью-Йорка відрізняється неприборканим ентузіазмом у вигадуванні нових рецептів пінного напою. Наприклад, нещодавно вони випустили Pastrami Pilsner – світле пиво зі смаком... бастурми, традиційної страви нью-йоркської єврейської кухні. За словами пивоварів, найбільшою перешкодою було отримати аромат в рідкій формі. Масло і жир зовсім не є звичними компонентами пива, тому довелося поламати голову, – пише "Популярная Механика".

Пивовар Річі Сондерс каже, що наріжним каменем тут є запах. Він взяв сендвіч з бастурмою, яка представляє собою мариновану і копчену яловичину, і розділив його на окремі інгредієнти. Щоб відтворити смак бастурми в пиві, він додав до нього сіль, перець, кмин, хрін, хліб, копчений солод і карамель. В результаті, як запевняють пивовари, за запахом і смаком пінний напій не відрізнити від сендвіча!

Реклама

Пивоварня Rogue зі штату Орегон експериментувала протягом багатьох десятиліть, щоб сьогодні пропонувати любителям пива напої зі смаком шоколаду, пончиків і навіть пронизливо гострого тайського соусу Шрірача. У деяких випадках перетворення їжі на пиво майже так само просто, як додавання цього інгредієнта до заварного чайника – наприклад, так відбувається з гострим соусом і навіть бельгійським шоколадом.

Реклама

А ось з пончиками справа йде вже складніше. Для цього пивоварам довелося розділяти його смак на окремі компоненти і пробувати додавати їх до пива. Ще екзотичнішим є часникове пиво, але пивоварня Right Brain зі штату Мічиган після довгих тренувань вирішила і це завдання. А для гурманів пропонується пиво зі смаком... копченої свинячої голови. На десерт пропонується пиво зі смаком яблучного, вишневого, чорничного і горіхового пирога.

Чи є їжа, яку не можна перетворити на пиво? Пивовари стверджують, що немає.