Пиріг з чорницею і сиром: легкий рецепт від Асмік Гаспарян

2 квітня 2018, 08:58
Смачний десерт від переможниці кулінарного шоу

Асмік Гаспарян Фото: прес-служба

Гарний ягідний пиріг з сиром і горіхами обов'язково порадує всіх домашніх. Заздалегідь зробіть для нього пісочне тісто, скачайте його в кулю і поставте в холодильник на півгодини. Після цього викладіть частину тіста в роз'ємну форму для пирога і сформуйте бортики. Застеліть зверху фольгою або пергаментним папером і насипте вантаж (суху квасолю, горох або спеціальні керамічні кульки). Випікайте 15-20 хвилин, дістаньте з духовки і зніміть папір разом з вантажем.

Якщо ви плануєте використовувати заморожену чорницю, дайте ягодами відтанути і злийте зайвий сік.

Реклама

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ


Чорничний пиріг з сиром і горіхами

Чорнично-сирний пиріг
Фото: пресс-служба

Складові:

Реклама
  • пісочне тісто
  • чорниця – 300 г
  • сир – 400 г
  • бадьян мелений – 1 зірочка
  • горіхова пудра – 4 ст.л. (перебиті блендером горіхи)
  • цукор – за смаком
  • кукурудзяна мука – 1 ст л

Рецепт приготування:

  1. Перемішати всі інгредієнти для начинки виделкою. Викласти на сито або в марлю і дати трохи стекти.
  2. Додати начинку в тарталетки з пісочного тіста і накрити ще одним тонко розкотаним пластом тесту.
  3. Випікати пиріг в розігрітій 160°С духовці до золотистого кольору. Перед подачею остудити.

Нагадаємо, в дев'ятому випуску шоу "МастерШеф" – "Кулінарний випускний" підлітки стали скульптурами. У восьмому ефірі юні кулінари перетворилися в героїв фільмів жахів, а в сьомому спробували себе в ролі біт-мейкерів і потрапили в "Матрицю".