Великдень 2019: рецепт глазурі, яка не обсипається

27 березня 2019, 12:10
Як приготувати желатинову глазур для Великодня

Рецепт глазурі на Великдень

Як зробити глазур для паски, щоб вона не обсипалася, щоб не кришилася, не текла і не змащувалася, а трималася щільно, красиво і гладко? Напередодні світлого свята Воскресіння Христового ми ділимося з вами корисним і простим рецептом глазурі для паски. Особливо його оцінять любителі шоколаду.

Взагалі всіляких рецептів глазурі на Великдень існує дуже багато. Напевно у кожної господині припасений улюблений варіант прикрашання великодніх пасок, рулетів, пряників, печива та іншої випічки. Адже мало просто спекти ритуальну паску, важливо ще й ефектно її оформити.

Реклама

Читайте також:

Одні дотримуються давніх традицій, а тому постійно готують класичну білкову глазур для паски – білу і без жодних добавок. Інші обожнюють експерименти з новими смаками і не проти зробити глазур для паски якусь кольорову, з цитрусами або фруктовими добавками. Хтось прагне до дієтичного варіанту, а тому готує глазур для паски без яєць за рецептом на основі цукру.

При цьому особливо цінується глазур для паски, яка не обсипається після нанесення і не тріскається при висиханні. Сьогодні ми розповімо вам, як правильно зробити глазур для паски, щоб вона мала м'яку текстуру, залишалася красивою, гладкою і блискучою протягом декількох днів. Готуємо шоколадну глазур на основі желатину.

Реклама

Щоб приготувати для паски глазур з желатином, вам знадобиться:

1 склянка цукру,

Реклама

75 г порошку какао,

4 ст. ложки жирних вершків,

1 ст. ложка желатину,

півсклянки води.

Шоколадна глазур для Пасхи – рецепт приготування:

  1. Желатин замочити в 3 ст. ложках води, щоб він набряк.
  2. Змішайте в каструлі цукор з какао.
  3. Додайте до сухої суміші вершки, воду, що залишилася, і добре перемішайте.
  4. Поставте каструлю на слабкий вогонь і, помішуючи, доведіть до кипіння.
  5. Кип'ятіть глазур 1 хвилину, потім введіть в гарячу шоколадну суміш розчинений желатин і перемішайте.
  6. Зніміть глазур з вогню і трохи остудіть, періодично помішуючи лопаткою.
  7. Збийте міксером шоколадну глазур до стану густої і гладкої однорідної маси.
  8. Наносити шоколадну желатинову глазур на паску слід в злегка охолодженому вигляді. Близько 40 градусів. А паска повинна бути холодною, тоді глазур швидше схопиться і застигне.

Смачного!

Раніше ми публікували рецепт сирної паски на Великдень 2019.