Вівсяна каша з яблуками і корицею: рецепт від Гордона Рамзі

1 листопада 2019, 09:46
Готуємо смачний і корисний осінній сніданок

/ Фото: Pinterest

Гордон Рамзі – знаменитий британський шеф-кухар, ресторани якого відзначені 16-ти зірками Мішлен. Популярність кулінару принесли численні передачі на ТБ. Найвідоміша з них – "Пекельна кухня".

Дивіться відео, чому Гордон Рамзі почав втрачати підписників:

Реклама

Вівсянка з яблуками і корицею за рецептом Гордона Рамзі – смачний і корисний сніданок, приготувати який може кожен. Ви можете замінити коров'яче молоко соєвим, рисовим чи вівсяним, або, для дієтичної версії, просто зробіть кашу на воді.

Читайте також:

Реклама

Вівсянка з яблуками і прянощами

Фото: gordonramsay.com

Час приготування:

  • 30 хвилин

Складові:

Реклама
  • 150 г вівсяних пластівців
  • 4 дрібно нарізаних фініки
  • 1/2 чайної ложки меленої кориці
  • Щіпка тертого мускатного горіха
  • Щіпка меленого запашного перцю
  • 2 нарізаних яблука
  • 400 мл молока плюс для подачі
  • Морська сіль

Спосіб приготування:

  1. У середню каструлю з товстим дном покладіть вівсяні пластівці, фініки, спеції і 3/4 нарізаних яблук. Посоліть, влийте молоко і 400 мл гарячої води.
  2. Поставте на вогонь. Нагрівайте, помішуючи, поки каша не почне кипіти.
  3. Варіть на помірному вогні протягом 15-20 хвилин, регулярно помішуючи, до кремової консистенції. Шматочки яблук повинні розм'якнути, а рідина просякнути.
  4. Подавайте вівсянку зі шматочками свіжих яблук. Поставте поруч глечик з додатковою порцією молока.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як зварити рисову кашу на молоці . "Сегодня" також ділилися рецептом дієтичних вівсяних млинців .