Горіховий рулет з фруктовою начинкою: рецепт Асмік Гаспарян

7 березня 2018, 11:22
Готуємо рулет з айви, горіхів і меду за рецептом відомого кулінара

Горіховий рулет. Фото: Savoring Italy

Такого корисного солодкого рулету ви ще не пробували! В горіховий корж загортається начинка з айви – і ви отримуєте смачний і оригінальний десерт, який сподобається всій родині.

Горіховий рулет з айвою і гарбузом

Реклама

Інгредієнти:

  • айва – 500 г
  • лимон – 1 шт.
  • гарбуз – 500 г
  • волоські горіхи (обсмажені) – 600 г
  • мед – 70 г
  • цукор – 600 г
  • желатин – 25 г
  • вода – 125 мл

Рецепт приготування:

1. Приготуйте джем: почистіть і поріжте айву кубиком, відправте до киплячої води і варіть 15 хвилин. Потім відкиньте на сито. Також поріжте кубиками почищену гарбуз, викладіть на деко з пергаментом і запікайте 20 хвилин при температурі 180 °С.

Реклама

2. Перебийте айву разом з гарбузом в пюре, додайте цукор і сік лимона. Варіть 20 хвилин, помішуючи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

3. Желатин залийте холодною водою і залиште на 30 хв. Потім додайте його до пюре, перемішайте. Перелийте масу до форми, залиште остигати на 1 годину при кімнатній температурі, після цього поставте на 3 години до холодильника.

Реклама

4. Для горіхового коржа перебийте смажені волоські горіхи в пасту, додайте мед, перемішайте. Викладіть масу між двома листами пергаменту і розкачайте в тонкий пласт.

5. Приберіть верхній пергамент і викладіть на горіховий корж застигле пюре. Загорніть корж з начинкою в рулет і поставте застигати в морозилку на 2 години.

6. Поріжте застиглий рулет на порційні шматки.

Фото: прес-служба

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом сирників з яблуками. Ми також розповідали, як приготувати тарт з мандаринами.