Офіційно: названий популярний продукт, що викликає рак

3 квітня 2018, 10:00
У масштабному дослідженні взяли участь 32 тисячі осіб

Червоне м'ясо викликає рак. Фото: Getty

Вчені Лідського університету у Великій Британії виявили, що зменшення вживання червоного м'яса значно знижує ризик розвитку раку товстої кишки у жінок.

В аналізі були використані дані довготривалого когортного дослідження за участю 32 147 жінок з Англії, Уельсу та Шотландії. Вони пройшли обстеження в 1995-1998 роках, а за їх станом здоров'я стежили, в середньому, близько 17 років. Учасниці повідомляли про свої харчові звички, крім того, були зареєстровані 462 випадки колоректального раку, включаючи 119 випадків раку нижніх відділів товстої кишки.

Виявилося, що ті, хто регулярно вживає червоне м'ясо, набагато частіше захворювали раком дистальної частини товстої кишки або низхідної ободової кишки, де містяться калові маси.

Очікується, що до 2030 року буде зареєстровано понад 20 мільйонів нових випадків колоректального раку у всьому світі. Вважається, що 20 відсотків усіх пухлин можна уникнути, дотримуючись вегетаріанської дієти.

Нагадаємо, раніше вчені Північно-Західного університету в США виявили, що у смертельно хворих людей, які страждають від хореї Хантінгтона, ризик раку знижується на 80 відсотків.

Крім цього, ми писали, що вчені відкрили несподіваний засіб проти раку.

Дивіться відео: у кожної десятої українки виявили рак молочної залози