Невигідна справа: в Україні вівчарство занепадає

24 липня 2017, 17:29
За двадцять п'ять років поголів'я овець в Україні скоротилося майже в двадцять разів

Вівці. Фото: AFP

В Україні процес розведення овець занепадає – скаржаться фермери. Шерсть виробляти невигідно, а м'ясо не продається.

Овечу вовну фермер Віталій в минулому році спалив. Її просто не було кому продати. Всі переробні підприємства в області закрили.

Реклама

Купувати якісну шерсть херсонських племінних овець готові в сусідній області. Але возити руно за 600 кілометрів на збиток фермерам.

Важко знайти покупця і для м'яса. Ягнятину беруть хіба що елітні ресторани, і то малими партіями.

Тому фермери не наважуються розводити баранів, адже прибуток від вирощування зерна отримають швидше.

Реклама

За двадцять п'ять років поголів'я овець в Україні скоротилося майже в двадцять разів: з 900 до 48 тисяч. Щоб галузь абсолютно не впала – потрібна державна допомога, кажуть селекціонери.