Названо оптимальні терміни зберігання продуктів в холодильнику

21 січня 2017, 14:04
У несвіжих продуктах можуть мешкати різні небезпечні бактерії, попереджають фахівці

Фото:ecotonkosti.ru

Вчені з'ясували, як довго продукти в холодильнику залишаються безпечними, передає The Daily Mail.

Так, шинка, сире м'ясо і птиця можуть зберігатися при відносно низькій температурі два дні, сосиски – три дня, бекон – тиждень, а ось, наприклад, копчений лосось спокійно протримається до двох тижнів.

Фрукти пролежать від двох днів до п'яти (більш щільні з кісточками проживуть і тиждень), овочі – до чотирьох днів, салат не варто зберігати більше трьох днів.

Молоко – протягом 4-5 днів, м'який сир – 2-3 дня після відкриття, твердий сир і яйця – тиждень.

Як відомо, в несвіжих продуктах можуть мешкати різні небезпечні бактерії. Наприклад, лістерія, яка селиться у вчорашніх салатах, зіпсованих м'яких сирах і сирому молоці.

У ящику для свіжих овочів і фруктів можна виявити кишкову паличку. У несвіжому м'ясі, особливо якщо воно довго лежить під поліетиленовою плівкою, розмножується кампілобактер – бактерія, що викликає кишкові інфекції.

Раніше вчені з Великобританії з'ясували , що найбільша кількість бактерій – близько 8000 на кожен квадратний сантиметр – ховається в відділенні для овочів і салату.Щоб убезпечити себе від бактерій , фахівці рекомендують мити овочі перед тим , як покласти їх в холодильник . Який, до речі , слід хоча б раз на місяць промивати гарячою мильною водою.