Названа смертельна небезпека популярної в Україні риби

20 серпня 2018, 14:03
Несподівану заяву зробив експерт з Норвегії

Лосось може бути небезпечним. Фото: pixabay

Вирощений лосось можна вважати одним з найбільш токсичних харчових продуктів у світі. Про це заявив засновник норвезького Союзу охорони природи еколог-активіст Курд Оддекал.

Риба хворіє через неправильні умови вирощування на маленькій фермі і надмірну скупченість. Зокрема, токсиколог з Франції Жером Рюззен каже, що лосось у п'ять разів перевищує показники за шкідливістю і токсичністю в порівнянні з будь-якими іншими морепродуктами.

Реклама

Суші з лосося можуть стати причиною появи шкідливих речовин в організмі. Тому лікарі не радять вживати рибу, яка не пройшла теплову обробку.

Нагадаємо, ТОП-6 найбільш поширених міфів про їжу. Рейтинг очолило м'ясо – котлети, гуляш, рагу, м'ясні супи і багато іншого зі свинини, яловичини, баранини може значно підвищити ризик виникнення злоякісних утворень в шлунку і кишечнику, якщо його вживати щодня.

Крім цього, ми писали, які продукти не можна їсти щодня. "Сьргодні" з'ясувала, в чому помиляються українці і які факти про правильне харчування пора перенести в категорію міфів.

Реклама

Дивіться відео: яка їжа нас вбиває – ТОП-3 найбільш небезпечних продуктів