Морква і морквяний сік давно відомі як народний засіб боротьби з гіпертонією (артеріальною гіпертензією). Черговий доказ того, що морква – потужний засіб для нормалізації тиску і профілактики серцево-судинних недуг, надали вчені. Результати дослідження були опубліковані в журналі Nutrients.
У ході дослідження медики встановили, що додавання до раціону моркви не тільки нормалізує артеріальний тиск. Але і ще поліпшує стан судин, уражених атеросклерозом. Тому дослідники рекомендують додавати до раціону моркву і морквяний сік з метою профілактики серцево-судинних захворювань.
Морква багата на калій, саме цей елемент "відповідає" за здоров'я серцевого м'яза, допомагає налагодити роботу всієї серцево-судинної системи. А ще, завдяки вмісту в моркві селену, можна зберегти молодість і зміцнити імунітет. І, звичайно ж, морква – це просто скарбниця бета-каротину (провітаміну А), який є потужним антиоксидантом, допомагає зберегти зір, а також знижує ризик розвитку раку.
Пити морквяний сік чи гризти соковиті плоди або додавати овоч до салату салат – справа особистого смаку. Єдиний мінус моркви – це алергенний продукт, тому людям, схильним до алергічних реакцій, з морквою слід бути обережнішими.
Читайте також, як правильно їсти моркву, щоб отримати максимум користі.