Міжнародний день бармена: ТОП-5 рецептів незвичних домашніх коктейлів

6 лютого 2020, 09:05
Рецепти смачних алкогольних коктейлів

День бармена - 6 лютого

Міжнародний день бармена щороку відзначають 6 лютого. Дата вибрана не випадково: саме в цей день вихваляють святого Аманда – покровителя виноробів, пивоварів, торговців, а також рестораторів і барменів.

Дивіться відео про хитрощі барменів:

Реклама

На честь свята "Сьогодні" вирішили поділитися рецептами незвичайних коктейлів, які підійдуть для будь-якого торжества.

Читайте також:

Реклама

Шоколадний коктейль з горілкою

Шоколадний коктейль алкогольний

Час приготування:

  • 10 хвилин

Інгредієнти:

Реклама
  • 2 столові ложки шоколадного сиропу
  • 30 мл горілки
  • 30 мл калуа або іншого кавовий лікеру
  • 30 мл Бейліса або іншого вершкового лікеру
  • 30 мл жирних вершків
  • 30 мл лікеру крем де какао
  • 1 чашка колотого льоду
  • Збиті вершки
  • Шоколадна стружка або какао-порошок – для прикраси

Спосіб приготування:

  1. Візьміть два великих келиха для вина або коктейлю. Налийте одну столову ложку шоколадного сиропу і покрутіть ємність, щоб розподілити рідину по внутрішній стінці келиха.
  2. У блендері змішайте горілку, калуа, бейліс, жирні вершки, крем де какао і лід. Збийте до отримання однорідної маси.
  3. Обережно перелийте суміш в підготовлені келихи для коктейлів. При бажанні прикрасьте коктейль збитими вершками і шоколадом або какао-порошком.

Коктейль "Мімоза" з журавлиною і апельсиновим соком

"Мімоза" з журавлиною

Час приготування:

  • 10 хвилин

Інгредієнти:

  • 100 мл шампанського
  • 100 мл апельсинового фрешу
  • 100 г замороженої журавлини
  • Цукрова пудра
  • Лід

Спосіб приготування:

  1. Разморозьте ягоди журавлини. Подрібніть в блендері і ретельно протріть через сито.
  2. Додайте в кожен келих по столовій ложці журавлинного пюре.
  3. Видавіть фреш з апельсина, процідіть його від м'якоті і кісточок.
  4. Додайте в келих кубик льоду, апельсиновий фреш і охолоджене шампанське.
  5. Щедро посипте коктейль "Мімоза" просіяною цукровою пудрою.

Коктейль з зимових фруктів від Джеймі Олівера

Коктейль з горілкою і мандаринами

Час приготування:

  • 5 хвилин

Інгредієнти:

  • 50 мл якісної горілки
  • 1 клементин або 1/2 граната
  • Газована вода
  • 1 паличка кориці – за бажанням
  • Лід – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Помістіть жменю кубиків льоду в стакан і залийте горілкою.
  2. Вичавіть зверху сік клементина або граната (50 мл).
  3. Наповніть склянку газованою водою, злегка перемішайте паличкою кориці, якщо вона у вас є, – і все! Якщо ви готуєте коктейль для компанії, заздалегідь вичавіть фруктовий сік в глечик.

Ананасовий коктейль від Опри Уїнфрі

Ананасовий коктейль

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Інгредієнти:

  • 1 великий ананас
  • 2 стебла лемонграсу без коренів і зовнішнього листя – для подачі
  • 1 (750 мл) пляшка горілки
  • 3 листочка м'яти
  • 2 невеликих шматочка очищеного імбиру
  • 1/4 склянки ромашкового чаю, охолодженого
  • 1/2 склянки лимонного соку (з приблизно двох лимонів)

Спосіб приготування:

  1. Інгредієнти розраховані на два коктейлі (і для настойки з горілки).
  2. Ананас почистіть і розріжте на чотири частини; виріжте ядро з кожної.
  3. Помістіть в блендер дві чверті ананаса. Подрібніть до отримання однорідної маси, потім процідіть через дрібне сито в миску. Перелийте в скляну банку і поставте в холодильник.
  4. На гриль або на сковороду гриль покладіть ананас, що залишився, і лемонграс, накрийте кришкою і готуйте по 4-5 хвилин з кожного боку.
  5. У велику банку відправте підсмажений ананас, лимонник, горілку і м'яту. Накрийте і поставте в холодильник на 8 годин або на ніч.
  6. Для приготування коктейлів, розітріть імбир в шейкері і засипте кубиками льоду. Додайте 1/2 чашки настояної горілки, 1/2 чашки відкладеного ананасового соку, ромашковий чай і лимонний сік.
  7. Струсіть і процідіть в охолоджені келихи для мартіні. Прикрасьте листям лемонграса і подавайте.

Коктейль "Зимовий поцілунок"

Час приготування:

  • 10 хвилин

Інгредієнти:

  • 2-3 ст. л. замороженої малини (або будь-яких інших заморожених ягід)
  • 30 мл горілки
  • 20 мл гренадіну
  • 80-100 мл рожевого шампанського (або будь-якого іншого ігристого вина)

Спосіб приготування:

  1. Ягоди, не розморожуючи, подрібнити блендером, додати горілку, гренадин.
  2. Додати ягідне пюре в келих, влити шампанське, акуратно перемішати.
  3. За бажанням додати кілька кубиків льоду. Прикрасити готовий напій малиною.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом освіжаючого коктейлю з ананаса, імбиру і м'яти . "Сьогодні" також розповідали, як приготувати м'ятний джулеп за рецептом Різ Уізерспун .