День бармена - 6 лютого
Міжнародний день бармена щороку відзначають 6 лютого. Дата вибрана не випадково: саме в цей день вихваляють святого Аманда – покровителя виноробів, пивоварів, торговців, а також рестораторів і барменів.
Дивіться відео про хитрощі барменів:
На честь свята "Сьогодні" вирішили поділитися рецептами незвичайних коктейлів, які підійдуть для будь-якого торжества.
Шоколадний коктейль з горілкою
Час приготування:
- 10 хвилин
Інгредієнти:
- 2 столові ложки шоколадного сиропу
- 30 мл горілки
- 30 мл калуа або іншого кавовий лікеру
- 30 мл Бейліса або іншого вершкового лікеру
- 30 мл жирних вершків
- 30 мл лікеру крем де какао
- 1 чашка колотого льоду
- Збиті вершки
- Шоколадна стружка або какао-порошок – для прикраси
Спосіб приготування:
- Візьміть два великих келиха для вина або коктейлю. Налийте одну столову ложку шоколадного сиропу і покрутіть ємність, щоб розподілити рідину по внутрішній стінці келиха.
- У блендері змішайте горілку, калуа, бейліс, жирні вершки, крем де какао і лід. Збийте до отримання однорідної маси.
- Обережно перелийте суміш в підготовлені келихи для коктейлів. При бажанні прикрасьте коктейль збитими вершками і шоколадом або какао-порошком.
Коктейль "Мімоза" з журавлиною і апельсиновим соком
Час приготування:
- 10 хвилин
Інгредієнти:
- 100 мл шампанського
- 100 мл апельсинового фрешу
- 100 г замороженої журавлини
- Цукрова пудра
- Лід
Спосіб приготування:
- Разморозьте ягоди журавлини. Подрібніть в блендері і ретельно протріть через сито.
- Додайте в кожен келих по столовій ложці журавлинного пюре.
- Видавіть фреш з апельсина, процідіть його від м'якоті і кісточок.
- Додайте в келих кубик льоду, апельсиновий фреш і охолоджене шампанське.
- Щедро посипте коктейль "Мімоза" просіяною цукровою пудрою.
Коктейль з зимових фруктів від Джеймі Олівера
Час приготування:
- 5 хвилин
Інгредієнти:
- 50 мл якісної горілки
- 1 клементин або 1/2 граната
- Газована вода
- 1 паличка кориці – за бажанням
- Лід – за смаком
Спосіб приготування:
- Помістіть жменю кубиків льоду в стакан і залийте горілкою.
- Вичавіть зверху сік клементина або граната (50 мл).
- Наповніть склянку газованою водою, злегка перемішайте паличкою кориці, якщо вона у вас є, – і все! Якщо ви готуєте коктейль для компанії, заздалегідь вичавіть фруктовий сік в глечик.
Ананасовий коктейль від Опри Уїнфрі
Час приготування:
- більше 3-х годин
Інгредієнти:
- 1 великий ананас
- 2 стебла лемонграсу без коренів і зовнішнього листя – для подачі
- 1 (750 мл) пляшка горілки
- 3 листочка м'яти
- 2 невеликих шматочка очищеного імбиру
- 1/4 склянки ромашкового чаю, охолодженого
- 1/2 склянки лимонного соку (з приблизно двох лимонів)
Спосіб приготування:
- Інгредієнти розраховані на два коктейлі (і для настойки з горілки).
- Ананас почистіть і розріжте на чотири частини; виріжте ядро з кожної.
- Помістіть в блендер дві чверті ананаса. Подрібніть до отримання однорідної маси, потім процідіть через дрібне сито в миску. Перелийте в скляну банку і поставте в холодильник.
- На гриль або на сковороду гриль покладіть ананас, що залишився, і лемонграс, накрийте кришкою і готуйте по 4-5 хвилин з кожного боку.
- У велику банку відправте підсмажений ананас, лимонник, горілку і м'яту. Накрийте і поставте в холодильник на 8 годин або на ніч.
- Для приготування коктейлів, розітріть імбир в шейкері і засипте кубиками льоду. Додайте 1/2 чашки настояної горілки, 1/2 чашки відкладеного ананасового соку, ромашковий чай і лимонний сік.
- Струсіть і процідіть в охолоджені келихи для мартіні. Прикрасьте листям лемонграса і подавайте.
Коктейль "Зимовий поцілунок"
Час приготування:
- 10 хвилин
Інгредієнти:
- 2-3 ст. л. замороженої малини (або будь-яких інших заморожених ягід)
- 30 мл горілки
- 20 мл гренадіну
- 80-100 мл рожевого шампанського (або будь-якого іншого ігристого вина)
Спосіб приготування:
- Ягоди, не розморожуючи, подрібнити блендером, додати горілку, гренадин.
- Додати ягідне пюре в келих, влити шампанське, акуратно перемішати.
- За бажанням додати кілька кубиків льоду. Прикрасити готовий напій малиною.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом освіжаючого коктейлю з ананаса, імбиру і м'яти . "Сьогодні" також розповідали, як приготувати м'ятний джулеп за рецептом Різ Уізерспун .