"МастерШеф. Профессионалы"
У другому випуску кулінарного шоу "МастерШеф. Професіонали", який відбувся 7 березня на каналі СТБ, пройшли перші три випробування після кастингу. У кожному конкурсі учасники відкривали нові грані своєї майстерності. Частина з них відразу піднімалася на балкон, частина продовжувала випробування, а частина моментально відправлялася додому. В результаті з 30 претендентів залишилося 20, які отримали заповітні іменні кітелі.
Знайомтеся з двадцяткою кращих професійних кухарів України другого сезону "МастерШеф. Професіонали".
Євген Грибеник
Місце проживання: Київ
Вік: 35 років
Місце роботи: шеф в ресторані "Fabius"
Євген з 15 років на кухні. Він починав ще з радянських котлет, кухарського училища і роботи в Кіото. Після школи "Ferrandi" і Баскського кулінарного центру прийшов до нової техніки і роботи з сезонними продуктами. Довгий час Євген працював бренд-шефом в мережі ресторанів "Козирна Карта" і шефом-дієтологом в клініці "Ісіда". Викладає в Кулінарній Академії Асоціації шеф-кухарів України. Більш того, саме Євген годував гостей на весіллі Насті Каменських і Потапа. На "МастерШеф. Професіонали"-2 Євген прийшов, щоб випробувати свої сили і здобути перемогу.
Микита Алімов
Місце проживання: Київ
Вік: 27 років
Місце роботи: повар гарячого процессу в ресторані "Lucky"
Микита готував на лайнерах і в "Кончі-Заспі". Також Микита пробував себе шефом, але брак управлінського досвіду привів його на кухню ресторану "Lucky" до Володимира Ярославського. Микита переконаний, що суддя "МастерШеф. Професіонали"- найсуворіший і справедливий шеф. Кухар не чекає підсуджування, а навпаки впевнений, що Володимир буде більш вимогливим до нього, ніж до інших. Чому? Тому що Микита – все ще його кухар.
Юхим Кравченко
Місце проживання: Київ
Вік: 19 років
Місце роботи: шеф-кондитер в "Автографі"
Юхим знайомий глядачам, адже вже пробував свої сили в 1-му сезоні "МастерШеф. Професіонали". Але тоді кондитер досить швидко вилетів і не зміг потрапити в 15-ку кращих професійних кухарів. Юхим стверджує, що в 1-му сезоні він дуже скромно себе вів і дозволив швидко "з'їсти", але цього разу себе в образу не дасть. Юхим наразі працює шеф-кондитером і помічником Лізи Глінської. А знову на "МастерШеф. Професіонали"-2 прийшов для того, щоб показати, чого він вартий, і продемонструвати всім свій кулінарний талант.
Олександра Касьянова
Місце проживання: Харків
Вік: 23 роки
Місце роботи: повар гарячого цеху в ресторанах "Mama Lama" та "Перша Чайхана"
Олександра всю кулінарну базу отримала сама, просто тренуючись вдома. Її взяли на роботу без досвіду та освіти в ресторан. Вона працює шість днів в тиждень по 12-15 годин на добу. Дівчина дуже любить готувати з м'яса, але добре дружить і з тістом, і з холодними стравами. Професіонал мріє стати крутим шефом і домогтися цього всього за п'ять років. Олександра хоче повчитися у неймовірних людей, яких зустріне на проекті "МастерШеф. Професіонали"-2.
Владислав Єрмаков
Місце проживання: Харків
Вік: 32 роки
Місце роботи: шеф-кухар в "Panorama"
Владислав вперше потрапив на кухню в підлітковому віці. Тоді його метою була тільки можливість заробити гроші. Але з часом кулінарія його "засмоктала". Тепер же Владислав готує щодня, навіть у власні вихідні! Вже понад 10 років він працює шеф-кухарем у харківському ресторані "Panorama". Крім пристрасті до кулінарного мистецтва, Владислав є любителем спорту і активного способу життя: ходить до спортзалу і бігає по неділях.
Анастасія Кобиляцька
Місце проживання: Харків
Вік: 19 років
Місце роботи: кондитер ресторану "Чехов"
Настя – переможниця в "МастерШеф. Кулінарний випускний". Після проекту дівчина пішла вчитися на кондитера в школу Алена Дюкасса в Парижі. Також вона вже провела безліч майстер-класів для дітей і дорослих. Зараз Настя працює в ресторані "Чехов" кондитером. Паралельно вчиться в технікумі на технолога і в університеті – на ресторанному бізнесі. Також вона бере участь в кулінарних конкурсах, змагається з дорослими і не боїться конкуренції. Дівчина не хоче зупинятися на досягнутому і саме тому прийшла на "МастерШеф. Професіонали"-2.
Світлана Берк
Місце проживання: Київ/Іспанія
Вік: 45 років
Місце роботи: власниця ресторану в Іспанії
Світлана підкорила глядачів і суддів тим, то самостійно подолала тисячі кілометрів і приїхала на кастинг "МастерШеф. Професіонали"-2 з Іспанії на автомобілі. У місті, де вона живе, вже є 4 мишленовських ресторани. Сама ж Світлана закінчила іспанську школу ресторанної справи, організовувала перші гастротури. Пізніше вона подорожувала з кухарями по майстер-класах і працювала перекладачем, тим самим поповнюючи свій багаж знань. В даний момент вона є власницею власного ресторанчика в Іспанії.
Валентин Брайчук
Місце проживання: Київ
Вік: 20 років
Місце роботи: су-шеф в ресторані "100 років тому вперед"
Валентин з 15 років підробляв на кухні. Сам хлопець родом з невеликого міста Коростеня. Коли юний шеф переїхав до Києва, то після роботи ночував в кінотеатрах і на вокзалі, бо йому не було де жити. Але його прагнення і пристрасть до кулінарії привели його до бажаної мети. В даний момент Валентин працює су-шефом в "100 років тому вперед", шеф-кухарем якого є Євген Клопотенко. За словами шефа, він вибрав Валентина ще в ПТУ. А самого хлопця дуже надихає спільне кулінарне захоплення з Євгеном. Хлопець працює без вихідних місяцями, адже крім кухні в його житті немає нічого важливішого, і він присвячує улюбленій справі весь свій час.
Едуард Канарян
Місце проживання: Київ
Вік: 29 років
Місце роботи: зараз не працює
Едуард – творчий експериментатор. Він обожнює поєднувати на перший погляд абсолютно невідповідні один одному продукти і смаки. Пропрацювавши довгий час шеф-кухарем в різних закладах, він зрозумів, що це не його. Шеф не готує, він керує. А Едуард хоче готувати їжу, адже йому це цікавіше. На сьогоднішній день він дуже захоплений локальними кулінарними традиціями різних народів і країн.
Олександр Цвігун
Місце проживання: Ірпінь
Вік: 21 рік
Місце роботи: зараз не працює
Олександр – талановитий юний кулінар. Хлопцеві найбільше до душі скандинавська кухня, але він не представляє кулінарне мистецтво без експериментів і нестандартних рішень. У свої 19 років він поїхав набиратися досвіду до Польщі, в кращому ресторані міста. Шеф йому довіряв, і тому ближче до кінця роботи Саша вже був су-шефом і допомагав навчати новеньких. Юний професіонал вирішив залишити роботу за кордоном, щоб схопити якомога більше досвіду на "МастерШеф. Професіонали"-2.
Давид Данієлян
Місце проживання: Вірменія
Вік: 29 років
Місце роботи: шеф-кухар в казино
Давид родом з Вірменії. Він мріяв стати лікарем, але через фінансове становище не зміг вступити. Доля привела його саме на кухню. З Вірменії Давид переїхав на запрошення співвітчизника. Шефствував на багатьох кухнях українських ресторанів. В основному професіонал спеціалізується на європейській і східній кухнях. У Харкові Давид працював в єврейському ресторані, в Сєвєродонецьку був шефом ресторану у вірменина. Наразі ж Давид повернувся до Вірменії і працює шефом в казино. На "МастерШеф. Професіонали"-2 він прийшов тому, що відчуває, що досяг певного рівня. І на проекті разом з іншими шефами він зможе відкрити для себе щось нове.
Юлія Жигуліна
Місце проживання: Київ
Вік: 28 років
Місце роботи: власниця кейтеринговой компанії
Юлія продовжує свій кухарський рід, який почався з її бабусі. Батько завжди оцінював кожне її блюдо. Юлія відмінно управляється з м'ясом. Свого часу займалася кенді-барами, але м'ясо її більше тягне. Своєю коронною стравою вважає приготоване м'ясо качки. На кухні Юлія буває дуже жорстка, але тільки в тому випадку, якщо щось йде не так.
Віктор Самардак
Місце проживання: Київ
Вік: 31 рік
Місце роботи: су-шеф в ресторані "Маяк"
Віктор після закінчення школи пішов вчитися на кухаря в ПТУ. Лише через 2 тижні навчання він влаштувався на практику в кращий ресторан Кривого Рогу. Там Віктор і почав будувати свою кулінарну кар'єру. Професіонал добре знайомий з азіатською та європейською кухнями. Також Віктор відмінно почуває себе і в кондитерському мистецтві. Свого часу шеф багато працював в європейських ресторанах, а від своїх підлеглих вимагає повного послуху. У кар'єрі бували випадки, коли відновлював дисципліну навіть кулаком. Зараз же Віктор працює су-шефом в учасника першого сезону "МастерШеф. Професіонали" Олександра Абрамова.
Владислав Міцкевич
Місце проживання: Київ
Вік: 24 роки
Місце роботи: шеф-кухар в ресторані "Cheffood"
Влад вже добре знайомий глядачеві. Хлопець почав захоплюватися кулінарією ще в дитинстві. У батьків був свій ресторан, де з восьми років Владислав експериментував на кухні. Його перша самостійно приготована страва – котлета по-київськи. У "МастерШеф"-8 Влад дійшов до фіналу. Після проекту він почав працювати бренд-шефом і шефом в трьох ресторанах, дуже багато вчився і працював над собою. На "МастерШеф. Професіонали"-2 Влад прийшов перемогти і довести, що він – не аматор.
Володимир Чахмахчян
Місце проживання: Одеса
Вік: 31 рік
Місце роботи: шеф-кухар і співвласник ресторану "Bareo"
Володимир почав готувати ще у віці шести років зі своєю мамою. І вже тоді він визначився з професією. Закінчивши школу, він пішов вчитися на кухаря. Відпрацював в більш ніж двадцяти ресторанах. Від кожного професіонал брав щось своє і йшов у пошуках нового. Володимир багато подорожує і збирає знання, контакти постачальників, нові техніки і тренди. Пробував пітона, крокодила, морського їжака, черв'яків та різних комах. Провів 160 днів в Індії. Весь пережитий досвід він втілює в стінах власного ресторану авторської кухні. Крім роботи захоплюється дайвінгом, автоспортом, риболовлею. А "МастерШеф. Професіонали"-2 – такий же новий досвід, можливість обміну знаннями та вміннями, які він обов'язково застосує в своєму ресторані.
Анатолій Цуперяк
Місце проживання: село Нересниця
Рід занять: шеф у творчій відпустці
Після закінчення "МастерШеф"-3 Анатолій поїхав до себе на батьківщину, де його запросили в кращий заклад Закарпаття на стажування. Працював шефом в ресторані "Дейлі", який вважається кращим у західному регіоні. За три роки Анатолій освоївся і потім перейшов в інший ресторан шефом. Довго працював у ресторані в Буковелі, але не зійшовся характером з власником, звільнився і повернувся додому. Наразі займається купівлею нерухомості для своєї сім'ї. Його кулінарна мрія – повернутися на кухню і заробити гроші на власний заклад.
Микола Карпюк
Місце проживання: Івано-Франківськ
Вік: 19 років
Микола полюбив кухню ще у 8 класі. Тому після школи хлопець вступив на харчового технолога. Дуже добре знайомий з біографією Ектора Хіменес-Браво і вважає, що може досягти тих же висот. Юний професіонал мріє про власне місце в історії кулінарії. Рідні не підтримують вибір професії, але він вибрав свій шлях і йде тільки вперед. Хлопцеві подобається європейська, італійська і французька кухні. На кухні ресторану придумує нові страви, які часто шеф впроваджує в меню закладу.
Максим Висоцький
Місце проживання: Харків
Вік: 27 років
Місце роботи: працював су-шефом в готелі в Чорногорії
Максим не знав, чим займатися, і мама відправила його в громадське харчування. Так він вступив до ПТУ на повара. Інститут не потягнув, адже, на його думку, там багато зайвих предметів, а ось в ПТУ було все по справі. В ході навчання він пішов на практику, після чого ким і де тільки не працював: у суші-барі, кухарем в Італії та інших країнах Європи. Після цього Максим пішов працювати в харківський ресторан "Panorama", але незабаром вирішив попрацювати кухарем на лайнері. Наступною його професійної зупинкою стала Чорногорія і робота су-шефом в готелі. Вирішив перед тим як закріпитися там, випробувати свої сили і набратися досвіду на "МастерШеф. Професіонали"-2.
Яна Гамарник
Місце проживання: Богуслав
Вік: 31 рік
Місце роботи: майстер практичного мистецтва в кулінарному училищі
Яна вже більше семи років викладає в ПТУ. Щосили вона намагається оновити форму навчання, щоб діти вчилися сучасної високої кухні, а не громадського харчування страв радянських часів. Для цього професіонал самостійно знаходить потрібну інформацію, яку намагається передати студентам на своїх лекціях. На кухню "МастерШеф. Професіонали"-2 Яна прийшла для того, щоб навчитися передовим технікам і стравам, а потім – передати свої знання підростаючим кухарям.
Юрій Побережник
Місце проживання: Львів
Вік: 20 років
Місце роботи: піцайоло в піцерії "Тісто"
Юрій вже довгий час працює в піцерії. Його спеціальність – неаполітанська піца. Хлопець подає великі надії і готується стати піца-шефом. Взагалі Юрій готує з самого дитинства. До роботи в піцерії він також працював у ресторанах з українською, американською та італійською кухнями. На кастинг "МастерШеф. Професіонали"-2 Юрій прийшов для того, щоб з головою зануритися в щось абсолютно нове і показати власну майстерність іншим професіоналам.
Раніше ми розповідали, як пройшов перший випуск шоу "МастерШеф. Професіонали".