"МайстерШеф" – "Кулінарний випускний": торт "Рів'єра" від переможниці шоу Насті Кобиляцької

31 травня 2018, 12:30
Дівчина поділилася рецептом знаменитого шоколадного десерту

Торт "Рів'єра". Фото: pixabay.com

30 травня харків'янка Настя Кобиляцька здобула перемогу в шоу "МайстерШеф" – "Кулінарний випускний". Пропонуємо вам приготувати смачний бісквітний торт з лимонним кремом і шоколадним мусом з її рецептом.

Торт "Рів'єра" від Насті Кобиляцької

Реклама

Інгредієнти:

Для шоколадного бісквіта без борошна:

  • шоколад 60-70% – 120 г
  • вершкове масло – 85 г
  • цукор – 110 г
  • какао – 1 ч. л.
  • жовток – 2 шт.
  • білок – 6 шт.
  • яйце – 1 шт.

Для лимонного крему:

Реклама
  • цукор – 110 г
  • цедра з 1,5 лимона
  • яйце – 2 шт.
  • сік 2 лимонів
  • вершкове масло – 150 г

Для шоколадного мусу:

  • вершки 33% – 240 г
  • яйце – 2 шт.
  • жовток – 4 шт.
  • чорний шоколад 60-70% – 225 г
  • цукор – 70 г
  • вода – 15 г

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рецепт приготування:

Реклама
  1. Для шоколадного бісквіта: розтопіть шоколад і остудіть до температури не більше 40 градусів.
  2. Вершкове масло кімнатної температури збийте з 30 г цукру, додайте какао і продовжуйте збивати 3-4 хвилини.
  3. Додайте до маси яйце і жовтки, продовжуйте збивати до кремової консистенції. Введіть до маси розтоплений темний шоколад і вимішуйте силіконовою лопаткою.
  4. Збийте білки до м'яких піків, поступово введіть цукор, що залишився. Збийте масу до щільних стійких піків.
  5. Збиті білки поступово введіть до шоколадного тіста в кілька прийомів.
  6. Розігрійте духовку до 180 °C. На пергаментному папері зі зворотного боку намалюйте чотири кільця діаметром 22 см. Перекладіть тісто до кондитерського мішка і відсадити коржі.
  7. Вирівняйте верх коржів. Випікайте коржі 25-30 хвилин.
  8. Для лимонного крему: змішайте цедру з цукром, перекладіть до ковша, додайте лимонний сік і яйце. Перемішайте і доведіть масу до загусання на водяній бані.
  9. Остудіть лимонну масу до 60 °C, збийте вершкове масло кімнатної температури до повітряної гладкої маси. Поступово додавайте до масла лимонну масу і збивайте приблизно 7-10 хвилин до еластичності.
  10. Форму з високими бортами діаметром 22 см оберніть ацетатною або харчовою плівкою. Вилийте крем до форми, поставте до морозильної камери на 2 години до повної заморозки.
  11. Для шоколадного мусу: жовтки і яйця збийте до однорідності.
  12. Зваріть сироп: цукор і воду прогрійте до 120 °C. Коли температура сиропу досягне 110 °C, потрібно продовжити збивати яйця на середній швидкості. При 120 °C, не припиняючи збивання яєць, введіть сироп тонкою цівкою по стінці миски. Після додавання сиропу збільшіть швидкість міксера до максимальної: маса повинна збільшитися в кілька разів і стати світлою і пишною.
  13. До розтопленого темного шоколаду кімнатної температури додайте збиті вершки по частинах і вимішуйте.
  14. Поступово додайте до яєчної маси шоколадну і вимішуйте.
  15. Зберіть торт: дістаньте з форми заморожений лимонний крем. Форму оберніть бортовою стрічкою.
  16. Спочатку викладіть перший корж, 1/3 шоколадного мусу, другий корж трохи утопіть, далі покрийте трохи шоколадним мусом.
  17. Викладіть заморожений лимонний крем і притисніть. Зверху викладіть трохи мусу, а на нього третій корж. Змастіть мусом, що залишився, і втопіть останній корж.
  18. Поставте готовий торт до холодильника на ніч, щоб коржі просочилися.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про всі подробиці суперфіналу шоу "МайстерШеф" – "Кулінарний випускний". Сайт "Сегодня" також ділився рецептом шоколадного медовика від суперфіналістки Кароліни Залевської