"МастерШеф" 8-й сезон: у десятому випуску учасники приготують 16 страв за 15 хвилин

26 вересня 2018, 12:10
Судді хочуть навчити аматорів економно використовувати продукти

Суддя шоу Тетяна Литвинова Фото: прес-служба СТБ

Судді шоу "МастерШеф" не раз говорили, що намагаються розвинути в учасників ті якості, які потрібні їм у майбутньому. В першу чергу, це кулінарні знання, вміння працювати в команді, креативність і логічне мислення. Але, крім усього іншого, майбутнім шеф-кухарям важливо вміти раціонально працювати з продуктами. А саме, не тринькати гроші, і закуповувати рівно стільки інгредієнтів, скільки знадобиться на кухні.

"Іноді стає погано, коли бачиш, як марнотратно учасники використовують продукти. Наприклад, з цілої курки вирізають невелике філе. Але ми їх перевиховаємо, і покажемо, як обходяться з продуктами у справжніх ресторанах", – говорить суддя "МастерШеф" Тетяна Литвинова.

Реклама

Кожна команда отримає однаковий початковий капітал: 300 гривень. Капітани повинні будуть прорахувати, скільки страв вони встигнуть приготувати за 15 хвилин, і скільки інгредієнтів їм знадобиться. Наприклад, одна з команд вирішить, що за 15 хвилин встигне приготувати 16 креветок в паніровці з тіста катаіфі. Для цього вони куплять 16 креветок за 5 гривень, і якщо впораються з завданням, то зможуть продати ці 16 страв вже за 15 гривень. Але чи дійсно можливо шикарно приготувати одну закуску менше ніж за 60 секунд?

Хто впорається з важкою ношею ресторатора, а хто назавжди покине кухню "МастерШеф", побачимо сьогодні на каналі СТБ.

Нагадаємо, у восьмому випуску "МастерШеф" 8-й сезон учасники ловили курей і копали картоплю. У цьому ж ефірі шоу покинув черговий учасник.