Малина: кому заборонено, а кому потрібно їсти ягоду

26 червня 2018, 15:01
Лікарі радять бути гранично обережними

Малина. Фото: pixabay

Чим і кому корисна малина і яку небезпеку приховує в собі ця популярна в Україні ягода, пише сайт Сегодня.Lifestyle. Запам'ятайте ці рекомендації і, в разі необхідності, скорегуйте свій літній раціон.

У чому користь малини
Лікарі-дієтологи стверджують, що малина має антиоксидантну дію, а що входить до її складу еллагова кислота знижує ризик розвитку раку і запобігає виникненню запалень. Крім цього, вона містить велику кількість вітаміну С, калію і магнію. Ягоди малини мають антитоксичну, кровоспинну дію. Також в них міститься велика кількість міді – основного компонента лікарських антидепресантів. При недокрів'ї, гіпертонії і захворюваннях кишкового тракту користь малини неоціненна. Регулярне вживання ягід покращує колір шкіри, зміцнює імунітет, стимулює мускулатуру кишечника і покращує травлення.

Реклама

У чому шкода малини
Ця ягода здатна викликати шкірну алергічну реакцію, особливо якщо її вживати у великих кількостях.
Не рекомендують їсти малину при гастриті або виразці.
Малину можна їсти при бронхіальній астмі і при наявності поліпів у носі.
Шкоду малини можуть відчути на собі люди, які страждають від подагри або деяких хвороб нирок. Малина має сечогінний ефект і створить додаткове навантаження цей орган.

Нагадаємо, ТОП-6 найкращих продуктів для здоров'я. Крім цього, ми писали, що в Україні впали ціни на малину.

Формула успіху: раціон успішних людей – дивіться відео:

Реклама