Магній: як заповнити його нестачу в організмі

26 лютого 2020, 17:43
Особливо потрібен цей макроелемент тим, хто часто вживає алкоголь

Магнію дуже багато в бананах, авокадо, шпинаті

Нормальним процесам, що протікають в організмі, разом з іншими макроелементами, такими як калій, кальцій, натрій, фосфор, сприяє магній. Магній відіграє велику роль у внутрішньоклітинних обмінних процесах.

"Він бере участь у відтворенні нових тканин, особливо кісток, а також у поданні поживних речовин до клітин. Цей макроелемент покращує стан стінок артерій і капілярів, має судинорозширювальну, антисептичну, протизапальну дії, запобігає хворобам серця, сприяє сечовипусканню, стимулює перистальтику кишечника, підвищує жовчовиділення", – розповідає терапевт Валентина Андрейченко.

Реклама

Магнію дуже багато в бананах, авокадо, шпинаті

Для чого потрібен магній

Магній використовується в лікуванні гіпертонії, не допускає утворення каменів у нирках, перешкоджає серцевим захворюванням, справляє лікувальну дію при бронхіальній астмі, епілепсії, остеопорозі, "грудній жабі", аритміях, безсонні.

Магній дуже важливий для людей, які страждають на алкоголізм. В організмі алкоголіків рівень магнію критично низький, і це позначається на стані здоров'я таких людей.

Реклама

За нестачі магнію в організмі послаблюються м'язи, виникають судоми, аритмії серця, втрата пам'яті, апетиту, невпевненість і галюцинації, сильний запах тіла, нудота, запаморочення, безсоння, зниження температури тіла.

Де брати вітаміни і макро- і мікроелементи. Дивіться наш сюжет:

Реклама

Де взяти магній

В організмі людини міститься близько 25 г магнію, добова потреба дорослої людини – 250-400 мг (залежить від ваги), вагітних жінок – 300 мг, матерів, що годують, – 355 мг. На основі магнію створено значну кількість синтетичних препаратів. Є й ті, які викликають послаблювальний ефект, і заспокійливі засоби. Приймати їх слід за призначенням лікаря.

Читайте також:

Але краще, звичайно, заповнювати брак магнію в організмі, вживаючи природні рослинні засоби. Найбільша кількість магнію міститься в ряді овочевих культур. Особливо багаті магнієм листові, зелені рослини, а також кавуни. Зокрема, на 100 г продукту міститься магнію в мг: у кавуні – 224, щавлі – 85, мигдалі – 80, шпинаті – 82, петрушці – 85, горосі – 33-88, кропі – 70. В одному банані – 32 мг, в одному середньому авокадо – 58 мг.

Ось чому так важливо включати зелень у щоденний раціон. І не забувайте додавати в салати щіпку кунжуту. Всього в 30 г цього насіння міститься близько 100 мг магнію.

Нагадаємо, раніше ми писали про кальцій. Чому він не засвоюється в організмі.