Кращі рецепти: торт-сметанник з шоколадним печивом і бананами

8 червня 2018, 13:55
Десерт від телеведучого Григорія Германа

Сьогодні ми готуватимемо торт-сметанник. У ньому багато сметани, завдяки чому він має приємний вершковий смак. Але, крім сметани, в десерті буде багато цікавих інгредієнтів.

Сметанник з фруктами та печивом

Реклама

Складові:

  • 600 г шоколадних пряників
  • 600 г сметани 25% жирності
  • 100 г цукрової пудри
  • 2 банана
  • горіхи (фундук, мигдаль, волоські) – за смаком
  • тертий чорний шоколад – за смаком


Рецепт приготування:

  1. Шоколадні пряники розрізаємо навпіл. Очищені банани ріжемо кружальцями.
  2. Наливаємо сметану в миску і ретельно перемішуємо з цукровою пудрою.
  3. Застеляємо скляну форму пластиковою плівкою. По одному занурюємо печиво в сметанний крем і щільно викладаємо на дно. Зверху кладемо шматочки бананів. Повторюємо шари і прикрашаємо залишками сметанним кремом.
  4. Даємо постояти протягом години при кімнатній температурі, а потім відправляємо торт в холодильник мінімум на три години.
  5. Перевертаємо торт на тарілку і знімаємо плівку. Посипаємо тертим шоколадом і горіхами.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати торт з печива з масляним кремом. Сайт "Сьогодні" також ділився рецептом японського чизкейка з сиру з шоколадним печивом. Крім цього, ми розповідали, як спекти горіхове печиво з мигдальними пелюстками.

Реклама

Без випічки: торт з шоколадного печива за 15 хвилин

Рецепт приготування:

 

Реклама

Шоколадні пряники розрізаємо навпіл. Очищені банани ріжемо кружальцями.

Наливаємо сметану в миску і ретельно перемішуємо з цукровою пудрою.

Застеляємо скляну форму пластиковою плівкою. По одному занурюємо печиво в сметанний крем і щільно викладаємо на дно. Зверху кладемо шматочки бананів. Повторюємо шари і прикрашаємо залишками сметанним кремом.

Даємо постояти протягом години при кімнатній температурі, а потім відправляємо торт в холодильник мінімум на три години.

Перевертаємо торт на тарілку і знімаємо плівку. Посипаємо тертим шоколадом і горіхами.