Найкращі рецепти: як зробити вино з полуниці

14 травня 2018, 14:20
Смачне вино легко приготувати в домашніх умовах

Головний сезон полуниці вже не за горами. Телеведучий Сергій Лівадний показав, як приготувати з запашної літньої ягоди смачне вино.

Домашнє полуничне вино

Реклама

Інгредієнти:

  • полуниця
  • цукор
  • вода
  • родзинки

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рецепт приготування:

Реклама
  1. Полуницю добре миємо, видаляємо плодоніжки. Кладемо чисті ягоди до каструлі, додаємо цукор в пропорції 1:1. Ретельно розминаємо, щоб вийшло пюре.
  2. Отриману полуничну масу переливаємо до пляшки. На 3 кг полуниці додаємо 2 кг цукру. Туди ж трохи пізніше додаємо і 3 літри води, перемішуємо.
  3. Додаємо родзинки – секретний інгредієнт, який запустить бродіння і перетворить полуничне пюре на вино. Нам знадобиться 100 г.
  4. Перемішуємо і закриваємо водяним затвором. У такому вигляді витримуємо 7 днів. Після цього знімаємо з осаду і залишаємо доброджувати на 60 днів. Щоб вино не запліснявіло, раз на 2 дні добре перемішайте сусло.
  5. Якщо по закінченню 60 днів процес бродіння не припинився, перелийте вино до чистого бутля, накрийте водяним затвором і дочекайтеся, поки воно не "відіграє" повністю.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати лимонад з полуницею і базиліком. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом класичного мохіто. Крім цього, ми писали, як приготувати смачний домашній лаймад.