Як приготувати збитень в домашніх умовах

2 жовтня 2019, 18:00
Фірмовий рецепт хмільного напою від телеведучого Сергія Лівадного

Хочете здивувати своїх близьких напоєм, який не можна купити ні в одному магазині? Тоді приготуйте збитень (гаряч) – хмільний напій з величезною історією, але зараз незаслужено забутий. Зробити його можна з простих інгредієнтів, доступних кожному, які в поєднанні дадуть унікальний смак.

Домашній збитень: рецепт

Реклама

Час приготування:

  • 45 хвилин

Складові:

  • 1 л бутильованої води
  • 150 г меду
  • 150 цукру
  • 2 лаврові листки
  • Щіпка хмелю
  • 4 стручки кардамону
  • 2 шт. гвоздики
  • 2 ч.л. імбиру
  • 750 мл вина

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Доведіть до кипіння воду.
  2. Додайте мед, цукор, лавровий лист, хміль, кардамон, гвоздику і імбир. Прокип'ятіть протягом 15 хвилин. Охолодіть і процідіть.
  3. Візьміть вино – дороге купувати необов'язково. Перемішайте з охолодженим пряним настоєм. Збитень готовий. Ви не розчаруєтеся, ми вам обіцяємо!

На замітку: Напій стимулює обмін речовин, володіє зігріваючими і протизапальними властивостями. Пити збитень потрібно за 20 хвилин до їжі.

Нагадаємо, раніше "Сьогодні" розповідали, як приготувати чай з обліпихи з розмарином. Ми також писали, як зробити імбирний чай за рецептом Юлії Висоцької.