Хочете здивувати своїх близьких напоєм, який не можна купити ні в одному магазині? Тоді приготуйте збитень (гаряч) – хмільний напій з величезною історією, але зараз незаслужено забутий. Зробити його можна з простих інгредієнтів, доступних кожному, які в поєднанні дадуть унікальний смак.
Домашній збитень: рецепт
Час приготування:
- 45 хвилин
Складові:
- 1 л бутильованої води
- 150 г меду
- 150 цукру
- 2 лаврові листки
- Щіпка хмелю
- 4 стручки кардамону
- 2 шт. гвоздики
- 2 ч.л. імбиру
- 750 мл вина
Читайте також:
Читайте також:
Спосіб приготування:
- Доведіть до кипіння воду.
- Додайте мед, цукор, лавровий лист, хміль, кардамон, гвоздику і імбир. Прокип'ятіть протягом 15 хвилин. Охолодіть і процідіть.
- Візьміть вино – дороге купувати необов'язково. Перемішайте з охолодженим пряним настоєм. Збитень готовий. Ви не розчаруєтеся, ми вам обіцяємо!
На замітку: Напій стимулює обмін речовин, володіє зігріваючими і протизапальними властивостями. Пити збитень потрібно за 20 хвилин до їжі.
Нагадаємо, раніше "Сьогодні" розповідали, як приготувати чай з обліпихи з розмарином. Ми також писали, як зробити імбирний чай за рецептом Юлії Висоцької.