Кращі рецепти: як приготувати іспанську паелью

25 січня 2018, 13:51
Рецепт рису з креветками від ведучого соціального ток-шоу "Говорить Україна" Олексія Суханова

Паелья з креветками Фото: pixabay.com

Відео: "Ранок з Україною" (Телеканал Україна)

Сьогодні, не виходячи з кухні, ми з вами опинимося в Іспанії. Разом з телеведучим Олексієм Сухановим ми приготуємо найпопулярніше іспанське блюдо – паелью з морепродуктами.

Для основи нам знадобиться гарячий курячий бульйон. Щоб його приготувати, потрібен звичайний суповий набір і трохи овочів.

Реклама

Поки вариться бульйон, наріжте болгарський перець соломкою, а цибулю – тонкими півкільцями. Часник наріжте пластинками. Помідори сорту "сливка" очистіть від шкірки і наріжте кубиками.

Розігрійте сковороду з рослинною олією і пасеруйте овочі. Додайте промитий і змішаний з куркумою рис. Нам важливо, щоб рис був розсипчастим. Залийте все бульйоном на два пальця.

Додайте неочищені креветки. Наріжте петрушку і відправте її в сковороду разом з кукурудзою і столовою ложкою лимонного соку. Накрийте кришкою і млоїте паелью протягом 3-5 хвилин.

Реклама

Подавайте блюдо, прикрасивши свіжою зеленню і дольками лимона.

Нагадаємо, раніше Олексій Суханов поділився рецептом фірмового плову. Телеведучий також розповів, як приготувати фаршированих кальмарів з начинкою в азіатському стилі.