Найкращі рецепти: як приготувати яловичину по-бургундськи

8 листопада 2018, 15:25
Тушковане м'ясо з червоним вином і овочами – чудовий рецепт для осіннього обіду

Яловичина по-бургундськи

Біф Бургіньон, або яловичина по-бургундськи, – це м'ясо, тушковане у вині. Як приготувати цю французьку страву на власній кухні, показав ведучий телеканалу "Україна" Григорій Герман.

М'ясо по-бургундськи

Реклама

Складові:

  • 1 кг яловичини
  • 1/4 склянки оливкової олії
  • 2 цибулини
  • 2 ст.л. борошна
  • 3-4 моркви
  • 1 ст.л. червоного сухого вина
  • 200 мл води
  • 1 зубчик часнику
  • лавровий лист
  • петрушка
  • свіжий чебрець
  • сіль, перець

Рецепт приготування:

  1. М'якоть яловичини нарізати досить великими шматками. Обсмажити до рум'яної скоринки на сковороді з оливковою олією.
  2. Поки смажиться м'ясо, нарізати цибулю. Перекласти м'ясо в тарілку, додати в сковороду цибулю і злегка обсмажити. Потім додати до м'яса.
  3. Налити в сковороду червоне вино і зменшити вогонь. Перевернути м'ясо і цибулю, додати очищену і досить крупно нарізану моркву, а також нарізаний часник.
  4. Додати в сковороду букет гарні – пов'язані між собою гілочки лаврового листа, чебрецю і петрушки.
  5. Влити склянку води і додати трохи борошна. Накрити кришкою, зменшити вогонь і залишити м'ясо на 5-6 годин.
  6. Подавати м'ясо по-бургундськи з підсмаженим хлібом.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати ідеальний стейк з яловичини. Сайт "Сьогодні" також ділився рецептом тефтелей з яловичини в пряному томатному соусі. Крім цього, ми писали, як приготувати печеню з яловичини по-ірландськи.