Кращі рецепти: буковинська паска від Григорія Германа

27 квітня 2019, 12:05
Ведучий програми "Ранок з Україною" показав, як приготувати смачну паску

Сьогодні ми приготуємо традиційну українську паску – буковинську. Це старовинний рецепт з сучасним оформленням. Для нього вам потрібно буде приготувати зацукровані троянди.

Реклама

Паска "Буковинська"

Інгредієнти:

  • 1.5 кг борошна
  • 1 л молока
  • 20 г сухих дріжджів
  • 500 г цукру
  • 500 г рослинно-вершкової суміші
  • 8 яєчних жовтків
  • 50 г ізюму
  • 1 ч.л. солі
  • ванілін
  • цедра 1 лимону

Для глазурі:

Реклама
  • 80 г білого шоколаду
  • 30 г рослинно-вершкової суміші

Рецепт приготування:

  1. Розведіть дріжджі в невеликій кількості теплої води, додайте трохи борошна і цукор. Перемішайте до однорідної консистенції і поставте в тепло підходити.
  2. Тим часом приготуйте заварне тісто. Поставте на вогонь 500 мл молока і доведіть до кипіння. Додайте приблизно 150 г борошна, весь час розмішуючи. Остудіть.
  3. Змішайте заварне тісто з опарою. Накрийте рушником і поставте підходити в тепло.
  4. Змішайте молоко (ще 500 мл) з цукром. Відставте у бік.
  5. Перетріть з цукром жовтки. Додайте в тісто жовтки, солодке молоко, ваніль, цедру і м'яку рослинно-вершкову суміш.
  6. Всипте борошно, що залишилось, замісіть тісто. За бажанням влийте 2 ст.л. горілки. Додайте родзинки, перемішайте і поставте підходити на три години.
  7. Розділіть тісто на частини і викладіть у форми. Поставте в піч, розігріту до 180 С.
  8. Поки паски печуться, приготуйте глазур. Розламайте на шматочки шоколад і розтопіть його з рослинно-вершковою сумішшю.
  9. Покрийте готовою глазур'ю паски і прикрасьте їх зацукрованими трояндами.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати кольорову глазур для пасок.